Gunnar Hvarnes jobber

Disse kjemper om tittelen i Bocuse dOr 2011

Tirsdag 25. og onsdag 26. januar avgjøres Bocuse d`Or 2011 i Lyon. Her er deltakerne som kjemper om tittelen. Norges Gunnar Hvarnes og Danmarks Rasmus Kofoed regnes blant de største favorittene, sammen med blant andre USA, Frankrike, Sverige og Storbritannia.

Publisert

Gunnar Hvarnes forbereder fiskefatet i Bocuse d`Or Europe i Genevé. (Foto: Morten Holt)

Gunnar Hvarnes kommer opprinnelig fra Hvarnes i Larvik, men har de siste årene vært bosatt i Stavanger, der han har arbeidet på Gastronomisk Institutt.

Gunnar Hvarnes i aksjon i Bocuse d`Or Europe 2010. (Foto: Morten Holt)

Sølv sist

Han vant Årets Kokk på Smak09 på Norges Varemesse i februar 2009, og ble da Norges Bocuse d’Or-deltaker – etter Geir Skeie, som vant Bocuse d’Or Europa i 2008 og Bocuse d’Or i Lyon i januar 2009.

Hvarnes har gjennom flere år vært en en av våre fremste kokker, og debuterte i Bocuse d’Or-sammenheng med sølvmedalje i Bocuse d’Or Europe i juni 2010.

Han var to små poeng bak Danmark og Rasmus Kofoed fra restauranten Geranium.

De to var i en egen klasse i EM, og de er hete medaljekandidater også i slutten av januar.

Her kan du lese hvilke nasjoner som har tatt medalje i Bocuse d’Or siden starten i 1987

Stem på Gunnar Hvarnes sin Bocuse d’Or-poster

På Bocuse d’Or sin hjemmeside er det for øvrig nå mulig å stemme frem posterne til de forskjellige nasjonene.

"

Russel Clarke er eldstemann i Bocuse d`Or 2011

Se posterne og stem på Gunnar Hvarnes og Norges poster til Bocuse d’Or 2011 i Lyon her

Les mer om posterkonkurransen her

Malaysia vant i Asia

En eneste kvinnelig deltaker er å finne blant de 24 deltakerne i finalen. Det er Malaysias unge kokk See Lay Na (29), som sammen med sin commis Mandy Goh vant den asiatiske finalen av Bocuse d’Or i mars 2010. De andre deltakerlandene fra Asia er Kina, Japan and Indonesia

Australias Russel Clarke er eldstemann i konkurransen. Han fyller 40 år 15. januar 2011. Polens deltaker Rafal Jelewski er desidert yngst med sine 21 år.

"

Sirha for 15. gang

Bocuse d’Or 2011 arrangeres for øvrig parallelt med den store messen Sirha (Salon International de la Restauration, de l`Hôtellerie et de l`Alimentation), som i 2011 arrangeres for 15. gang.

Sirha arrangeres fra 22. til 26. januar, mens selve kokkekonkurransen arrangeres 25. og 26. januar – med premieutdeling på kvelden 26. januar.

Det hele foregår på Eurexpo i Lyon.

Deltakerne

Under er det en oversikt over alle deltakerne i Bocuse d’Or 2011, samt hvilken restaurant deltakeren arbeider på, deltakerens assistent (commis), deltakerens veileder og coach under konkurransen og landets Bocuse d’Or-president.

Argentina

Juan Pedro Demuru

Født: 7. april 1977

Restaurant: Demuru Restaurant

Commis: Maria Mercedes Garcia (Argentina)

Coach: Fernando José Orciani

President: Dolli Irigoyen

Australia

Russell Clarke

Restaurant: Brisbane Convention Centre

Født: 15. januar 1971

Commis: Mathew Lee (Australia)

Coach: Emmanuel Renaut

President: Romain Bapst

Webside: www.hta.org.au

Belgia

Colin Gaëtan

Restaurant: Restaurant Jaloa

Født: 13. september 1977

Commis: David Glody Okita Omana (Belgia)

Coach: Roland Debuyst

President: Peter Goossens

Website : www.restaurantjaloa.com

Canada

Ryan Stone

Restaurant: The West Coast Fishing Club

Født: 12. januar 1982

Commis: Talib Hudda (Canada)

Coach: Scott Jaeger

President: Simon Smotkowicz

Danmark

Kofoed Rasmus

Restaurant: Geranium

Født: 22. august 1974

Commis: Frederik Rudkjøbing (Danmark)

Coach: Søren Ledet (Geranium)

President: René Redzepi (Restaurant Noma)

Webside: www.bocusedor.dk

Finland

Matti Jämsen

Født: 1979-08-18

Commis: Ismo Sipeläinen (Finland)

Coach: Pekka Terävä

President: Jarmo Vaha-Savo

Webside: www.bocusedor.fi

Frankrike

Jerome Jaegle

Restaurant: Restaurant Tetedoie

Født: 11. februar 1979

Commis: Yannick Gallet (Frankrike)

Coach: Eric Pras

President: Eric Fréchon

Webside: www.jeromejaegleteamfrance.com

Guatemala

Nicolas Nicolas Palomo Ventura

Restaurant: Hotel Casa Santo Domingo

Født: 7. november 1983

Commis Luis Armando Tecen Gil (Guatemala)

Coach: Jorge Jorge Lamport

President: Mario Enrique Campollo Sarti

Webside: www.casasantodomingo.com

Indonesia

Guruh Nugraha

Restaurant: The Parklane Hotel Jakarta

Født: 15. januar 1979

Commis: Risky Hidayah (Indonesia)

Coach: Gilles Marx

President: Vindex Tengker

Webside: www.parklanejakarta.com

Italia

Alberto Zanoletti

Restaurant: Locanda Armonia

Født: 21. april 1978

Commis: Nafije Dizdari (Albania)

Coach: Federico Coria

President: Giancarlo Perbellini

Webside: www.ascomformazione.it

Relaterte artikler

    Island

    Thrainn Freyr Vigfusson

    Restaurant: The Grillid restaurant

    Født: 24. mai 1981

    Assistant: Bjarni Siguroli Jakobsson (Island)

    Coach: Hakon Mar Orvarsson

    President: Sturla Birgisson

    Webside: www.bocusedor.is

    Japan

    Tatsuo Nakasu

    Restaurant: Hotel Bleston Court

    Født: 6. desember 1976

    Commis: Maiko Imazawa (Japan)

    Coach: Romuald Fassenet

    President: Hiroyuki Hiramatsu

    Webside: http://www.hiramatsu.co.jp

    Kina

    Shi Jing Shen

    Restaurant: Stiller`s Restaurant & Cooking

    Født: 24. januar 1972

    Commis: Roethlisberger Nicolas (Sveits)

    Coach: Peter Hurni

    President: Stefan Stiller

    Webside: www.stillers-restaurant.cn

    Malaysia

    See See Lay Na

    Restaurant: Pacifica

    Født: 14. februar 1981

    Commis: Mandy Goh (Malaysia)

    Coach: Marcel Kofler

    President: Federico Michieletto

    Webside: www.mandarinoriental.com

    Nederland

    Marco Poldervaart

    Restaurant: De Gastronoom

    Født: 29. mai 1971

    Assistant : Jan Smink (Nederland)

    Coach: Leendert Klaassens

    President: André Van Doorn

    Webside: www.bocusedornederland.nl

    Norge

    Gunnar Hvarnes

    Restaurant: Gastronomisk Institutt/Hos Ingrid

    Født: 5. mai 1977

    Commis: Filip August Bendi (Norge)

    Coach: Steffen Engelhard, Statoil

    President Norge: Eyvind Hellstrøm

    Webside: bocusedornorge.no

    Polen

    Rafal Jelewski

    Restaurant: Hotel Park Poznan

    Født: 12. november 1989

    Commis: Bartosz Budzynski (Polen)

    Coach: Piotr Lisiewski

    President: Constant-Michel Labarre

    Webside: www.labarre.pl

    Spania

    R. Morilla Juan Andrés

    Restaurant: EL Claustro

    Født: 14. mai 1980

    Commis: Arroyo Rafael (Spania)

    Coach: Felipe Joaquin

    President: Pedro Subijana

    Webside: www.restauranteelclaustro.com

    Storbritannia

    Simon Hulstone

    Restaurant: The Elephant Restaurant

    Født: 2. november 1974

    Commis: Jordan Bailey (Storbritannia)

    Coach: Nick Vadis

    President: Brian Turner

    Webside: www.elephantrestaurant.co.uk

    Sveits

    Franck Giovannini

    Restaurant: Hôtel de Ville, Crissier

    Født: 26. april 1974

    Commis: Cécile Panchaud (Sveits)

    Coach: Armin Fuchs

    President: Philippe Rochat

    Webside: www.philippe-rochat.ch

    Sverige

    Tommy Myllymäki

    Restaurant: Julita Wardshus

    Født: 31. juli 1978

    Commis: Johan Salestam (Sverige)

    Coach: Peter Jelksater

    President: Mathias Dahlgren

    Webside: www.gastronomisverige.se

    Tyskland

    Ludwig Heer

    Restaurant: Burg Staufeneck

    Født: 13. april 1981

    Commis: Daniel Zahn (Tyskland)

    Coach: Marian Schneider

    President: Patrik Jaros

    Webside: www.foodlook.com

    Uruguay

    Alvaro Verderosa

    Restaurant: Arcadia

    Født: 12. juli 1971-07-12

    Commis: Toel Falero (Uruguay)

    Coach: Gonzalo García

    President: Gustavo Alves Martínez

    Webside: www.placer.com.uy

    USA

    James Kent

    Restaurant: Eleven Madison Park

    Født: 5. februar 1979

    Commis: Thomas Allan (USA)

    Coach: Mark Erickson

    President: Thomas Keller

    Webside: www.bocusedorusa.org

    Les mer om de forskjellige deltakerne og lagene her

    Les mer om Bocuse d`Or 2011 i Horeca nummer 8 2010

    Bli abonnent her

    "
    Powered by Labrador CMS