Tommy Myllymaki1 nett3

Tommy Myllymäki blir svensk Bocuse dOr-deltaker

Tommy Myllymäki, som driver Julita Värdshus i Södermanland og Den Småländska Kolonin i Jönköping, vant tirsdag kveld denne uka det svenske Bocuse d`Or-uttagningen, og blir en av Gunnar Hvarnes’ hardeste konkurrenter i Bocuse d’Or Europe i Geneve i juni og i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2011.

Publisert

Tommy Myllymäki blir svensk Bocuse d`Or-deltaker i 2010 og 2011.

Han skal nå forsvare Jonas Lundgrens bronsemedalje fra Bocuse d’Or Europe i Stavanger i 2008 og sølvmedalje i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2009.

Hard konkurranse

De to andre finalistene var Magnus Lindström (Swedish Taste i Göteborg) og Anders Vendel (Vendel at Sturehof i Malmö), men da juryleder og tidligere Bocuse d’Or-vinner Mathias Dahlgren utropte vinneren, var det Myllymäki som ble utropt til en noe overraskende vinner. Så overrasket og fornøyd var han med å vinne konkurransen på Restaurangakademin i Stockholm at han kastet kokkelua ut blant de entusiastiske publikumet.

Han hadde nemlig ikke så veldig stor tro på seier på forhånd, da han hadde uttalt følgende til Ingela Stenson, generalsekretær i Gastronomi Sverige:

Hadde ikke troen

– I dag tidlig var jeg usikker på om jeg i det hele tatt skulle stille opp. Da jeg så at Magnus Lindström (på forhånd den store favoritten, red.anm.) hadde Daniel Höglander som commis ble ikke troen bedre, uttalte han.

Jonas Lundgren (til høyre) var Sveriges Bocuse d`Or-deltaker i 2008 og 2009. Her sammen med juryleder Mathias Dahlgren. (Foto: Morten Holt)

Men han viste seg som den beste kokken, og skal dermed representere en av forhåndsfavorittene Sverige i Bocuse d`Or.

Ble pappa sist helg

Sveriges nye Bocuse d’Or-deltaker får forresten litt av hvert å tenke på fremover. Han ble nemlig også pappa forrige helg.

Juryleder Mathias Dahlgren påpekte at Myllymäki bød på en helt spesiell matkunst.

I Bocuse d`Or Europe i juni skal Myllymäki ut som nummer 10, som siste deltaker den første dagen.

Les også: Startrekkefølgen under Bocuse d`Or Europe

"
Powered by Labrador CMS