Odd Ivar Solvold i sykesenga på sykehuset etter trafikkulykken. (Foto: Odd Ivar Solvolds Facebook-side)

Solvold skadet i trafikkulykke

Kokk og tidligere Bocuse d’Or-medaljør og -coach Odd Ivar Solvold ble skadet da han på sykkel kolliderte med en bil tirsdag ettermiddag.

Publisert

Han ble kjørt til Sykehuset i Vestfold etter trafikkulykken på Hedrumveien i Larvik, og melder kort på Facebook fra sykesenga: «Bilen vant».

Bil rygget ut i veien

Ulykken skjedde da Solvold kom syklende og bil samtidig rygget ut i veien.

Operasjonssentralen hos Vestfold-politiet opplyser at bilføreren, en mann i 30-årene, fikk førerkortet beslaglagt etter ulykken.

Levert sterke resultater

Solvold har de siste årene trent svært aktivt, og vært med på flere ultra-, maraton- og sykkelløp, og som i kokkemanesjen - levert meget sterke resultater. Så sent som i slutten av mai syklet han Vestfold Rundt.

Onsdag kveld skriver Odd Ivar Solvold dette på sin Facebook-side:

« Mange har spurt om hva som skjedde og skal prøve å gi et kort bilde av hendelsen ved bruk av venstrehånden som er hel. Ut på en kort tur på nyoppsatt temposykkel kommer jeg ca 2 km opp Hedrumsveien fra Bommestad da det kommer en sort stor varebil ryggende rett ut på veien. Jeg ser rett i den sorte veggen i tempostilling i + - 45kmh, klarer ved en refleks å svinge bittelitt som gjør at bilen treffer meg med sin høyre bakdel. Som en ball blir jeg kastet avgårde og lander et stykke forbi bilen i motsatt kjørefelt. Etter det husker jeg at jeg ble hentet av ambulanse og det er vel det. Fysisk så er begge bein i handleddet brukket, et hull/kutt inn til albubeinet og fraksjon i skulderblad på høyre side. Samt sår fra kne opp til nakken av ymse slag. I ettertid kan jeg prise meg lykkelig over at jeg nettop i dag valgte å ta på meg tempohjelmen for første tur i år. Den er revet opp bak og har mye skraper på siden som med vanlig hjelm ville preget ansiktet. En kan deppe over å miste Celtman om en god uke og sikkert også IM i Sveits om 6 uker og en knekt sykkel, men velger å føle meg heldig som sitter her i dag.Det kunne gått så mye verre om jeg hadde kjørt rett inn i bilen eller fått en møtende bil samtidig.Er skrevet ut av sykehuset i ettermiddag og vel hjemme hos de viktigste verdiene i livet.»

Vi ønsker mesterkokken god bedring.

Du kan lese mer om saken på Østlandspostens nettside (Op.no)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS