De tre medaljevinnerne i Bocuse d'Or 2019. (Foto: Tom Haga)

Bronse til Norge i Bocuse d'Or 2019

Christian A. Pettersen sikret norsk medalje i form av bronse i Bocuse d'Or 2019. Gullet gikk til Danmark og Kenneth Toft-Hansen, mens Sveriges Sebastian Gibrand sikret sølv for Sverige. Dermed ble det nok en gang en helnordisk pall.

Publisert
Norges team var svært fornøyd med kjøttretten. (Foto: Tom Haga)

Dermed er målsettingen nådd. Det norske teamet hadde en uttalt målsetting om pallplass før Bocuse d'Or 2019, selv om Pettersen selv nok siktet helt til topps.

– Når du står der og venter under premieutdelingen, håper du selvfølgelig på edelt metall, men det er en knallhard konkurranse, og jeg er fornøyd med en plass på pallen, sa Pettersen like etter at premieutdelingen var ferdig.

Saken fortsetter under bildet

Bronse til Norge og Christian A. Pettersen. (Foto: Tom Haga)

– Det er 60-70 land med i denne konkurransen. 24 har kvalifisert seg for finalen. Vi står til slutt på pallen – og er blant de tre beste i verden. Det er en enorm prestasjon, sier daglig leder for Stiftelsen Bocuse d’Or Norge, Arne Sørvig.

Samme tre på pallen som i Torino

De tre deltakerne som kom på pallen i Bocuse d'Or 2019, var de samme tre som var på pallen i Bocuse d'Or Europe i Torino i fjor. Dermed ble det nok en gang slått fast at skandinavisk og nordisk mat er i front i verden. For Finland vant nemlig også prisen for beste kjøttfat (fjerdeplass i konkurransen).

Frankrike fikk trøsteprisen for beste tallerkenrett og endte på sjetteplass totalt. Sveist ble nummer fem.

I tileggg til gullet, karret Danmark også til seg prisen for beste commis (assistent).

Pallen og utmerkelser

Gull: Danmark (Kenneth Toft-Hansen)

Sølv: Sverige (Sebastian Gibrand)

Bronse: Norge (Christian A. Pettersen)

Beste kjøttfat (kalvekam): Finland (Ismo Sipeläinen)

Beste tallerkenrett (chartreuse): Frankrike (Matthieu Otto).

Beste commis: Danmark (Christian Wellendorf Kleinert)

Beste plakat/promotering: Marokko.

Les også: Dette serverte Norge i Bocuse d'Or 2019

Les også: Christian A. Pettersen – Bocuse d’Or-favoritten

Les også: Dette er Norges Bocuse d’Or-film i 2019

Les også: Dette er medaljestatistikken i Bocuse d'Or og Bocuse d'Or Europe før Lyon-finalen i 2019

Her kan du lese alt om Bocuse d’Or

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon i slutten av januar annethvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse (død januar 2018), og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun), 2005 (Tom Victor Gausdal) og 2017 (Christopher W. Davidsen), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d'Or og Bocuse d'Or Europe gjennom tidene (1987 - 2018)

* Her kan du lese alt om Bocuse d'Or

* Les også mer på Bocusedor.com

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* * Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 Budapest i 2016, mens 2018-utgaven arrangeres i Torino i Italia.

* Norge har vunnet konkurransen tre ganger, i 2008 (Geir Skeie), i 2012 (Ørjan Johannessen) og i 2018 (Christian A. Pettersen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d'Or og Bocuse d'Or Europe gjennom tidene (1987 - 2018)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

Bocuse d’Or Norge

* Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket Årets kokk og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europa og verdensfinalen i Bocuse d’Or.

* Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

* Bocuse-Akademiet er foreningen av norske Bocuse-kokker, de 13 mesterkokkene som til nå har konkurrert i verdensfinalen i Lyon. Bocuse-Akademiet velger blant annet ut kandidater til Årets kokk, og legger retningen for Bocuse d’Or Norge.

* Formålene i stiftelsen er å jobbe for gode norske resultater i Bocuse d'Or i Lyon (pallplass), bidra til norsk matglede, kunnskap og matkultur, samt å virke for at kokkeyrkets status forblir sterkt og attraktivt.

* Les mer på Bocusedornorge.no

Christian A. Pettersen i aksjon i Bocuse d'Or i Lyon. (Foto: Tom Haga)
Powered by Labrador CMS