Her blir det nytt Quality-hotell i Bodø. (Illustrasjon: Nordic Choice Hotels)

Stordalen bygger nytt Quality-hotell i Bodø

Petter A. Stordalen skal bygge et Quality-hotell i Bodø. Hotellet, som vil få 240 rom, vil koste omlag 350 millioner kroner, og vil inngå i Hundholmen Byutviklings samlede prosjekter i Sjøgata på tilsammen en milliard

Publisert

– Jeg investerer fordi jeg har tro på byen. Bodø is «booming», og vi skal være en del av det, sier eier av Nordic Choice Hotels, Petter Stordalen, som i samarbeid med direktør Morten Chr. Jakhelln og Hundholmen Byutvikling skal bygge hotell i Bodø.

Tilknytning til Ramsalt i Bodø

Hotellet skal ligge i smuget ved Ramsalt i Sjøgata i Bodø, lett tilgjengelig, rett ved jernbanestasjonen, nært Hurtigruta med direktekontakt til sjøen og havnepromenaden.

– Jeg synes jeg leser overalt at Bodø blir kåret til beste by å bo i. Hver gang jeg er der så skjønner jeg hvorfor. Reiselivet i nord er utrolig viktig for Norge, og blir bare viktigere og viktigere for hvert år, sier Stordalen i en pressemelding.

Tomta er kjøpt, men bygget er ikke tegnet enda.

– Blir fantastisk for Bodø

– Dette handler om å lage Bodøs nye bydel Ramsalt komplett. Hotellet blir et Quality-hotell, og vi gleder oss over samarbeid med Nordic Choice Hotels som har Petter Stordalen i spissen, sier Morten Chr. Jakhelln.

Både Stordalen og Jakhelln tror hotellet vil bli fantastisk for Bodø.

– Fra baren skal man kunne se de vakre Hurtigrute-skipene på vei inn til Bodø. Jeg gleder meg som et lite barn til å sitte på et Choice-hotell i Bodø og se båtene cruise forbi. Det kommer til å bli et fantastisk hotell i en fantastisk by, legger Stordalen til.

240 rom

Quality-hotellet skal bli et kurs- og konferansehotell med 240 rom og med konferansekapasitet på opptil 1000 personer. Bygget sørger for at det fortsatt vil være sikt mot Landegode fra Bankgata.

– Vi tar også hensyn til de som skal bo i Ramsalt med tanke på utsikt. Likevel blir dette Bodøs største hotell med tanke på antall rom. Det skal bli et urbant og moderne bygg og et hotell som er åpent og tilgjengelig for hele byen, sier Jakhelln.

Videre beskriver han tankene om en resepsjon med lounge, bar og servering i første etasje. Et sørvestvendt hotell med utsikt til havnen og innseilingen til Bodø og gode parkeringsplasser for busser og biler.

– Andre etasje blir konferanseavdeling. Vi satser på opplevelser, turister og byens befolkning. Det er svært positivt å skape Ramsalt komplett. Hotellet og destinasjon Ramsalt vil utfylle hverandre. Dette handler om langsiktighet og vi gir virkelig jernet nå, sier direktøren.

Fantastiske visjoner

For kjededirektør Eivind Tangvik for Quality Hotels er det ingen tvil om hvorfor kjeden nå inngår samarbeid med Hundholmen Byutvikling.

– Grunnen til at vi bygger i Bodø er fordi utviklerne av Ramsalt har fantastiske visjoner. Vi tror på folkene og visjonene deres, sier Tangvik.

– Er det en plass Quality ønsker å ha hotell, så er det i hjertet av denne bydelen. Vi gleder oss til å se byen utvikle seg, sier Tangvik, som også er begeistret for svømmebassenget som skal etableres ute ved havkanten.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS