Årets femte Horeca på vei til abonnentene

Horecas første utgave etter sommerferien og den femte utgaven i 2018, er nå på vei til abonnentene. I magasinet kan du blant annet lese om Anne-Lise og Bjørn Viken (forsiden), som driver firmaet Ting med Tang i Østfold.

Publisert
Forsiden på den femte utgaven av magasinet Horeca i 2018. (Foto: Heidi Fjelland/layout: Tove Sissel Larsgård)

I bladet finner du ellers artikler om hotell, restaurant, kafé, catering, uteliv, reiseliv, institusjon og alt annet som berører horecabransjen.

Dilla på tang og tare

Anne-Lise og Bjørn Viken holder kurs for å lære oss andre om hvilke muligheter som virkelig finnes ved å se litt i og like under havoverflaten, og både menigmann og profesjonelle kokker er på kurslista.

– Havets grønnsaker er fulle av nyttige næringsstoffer og de smaker godt. Dette handler om bærekraftig mat rett fra havet, sier Bjørn Viken.

Les hele reportasjen i Horeca nummer 5 2018

Solid grep om Slippen

Ingeborg Nygaard og Tobias Gustafsson så at kystbyen Fredrikstad manglet en skikkelig sjømatrestaurant. For seks år siden etablerte de restaurant Slippen, som har etablert seg som en av Norges mest anerkjente restauranter.

Det er ikke bare maten som får gode skussmål; restauranten er også særdeles veldrevet – med driftsmargin opp mot 15 prosent de siste årene.

Det gir grunnlag for at restauranten er typebedrift i Horeca nummer 5 2018.

Du kan også lese portrettet med Ingeborg Nygård i dette nummeret.

Mat i eget hus – sparer millioner av kroner

Seksjonsleder Sølvi Thøgersen og kokkene på Sykehuset Østfold Kalnes smiler fornøyd. Nå produserer de endelig maten i eget hus, og sparer 1,5 millioner kroner i året.

Da det nye sykehuset like nord for Sarpsborg sto ferdig for noen år siden, ble det vedtatt at det moderne og splitter nye sykehuset ikke skulle ha eget kjøkken, men få ekstern levering.

Det ble reagert kraftig fra flere hold, men i år, tre år etter åpningen, er vedtaket omgjort. Nå får pasientene og besøkende på Kalnes nylaget og fersk mat samtidig som det er kostnadsbesparende.

Les mer i Horeca nummer 5 2018

Kokkelandslagene sikter mot VM

De norske kokkelandslagene er godt i gang med forberedelsene til VM for kokkelandslag (Culinary World Cup) i Luxembourg i november.

Både senior- og juniorlandslaget (deltakere opp til 23 år) skal konkurrere i Culinary World Cup, som arrangeres hvert fjerde år. Konkurransen arrangeres i forbindelse med messen Expogast 2018, som pågår fra 24. til 28. november.

Les mer om forberedelsene i Horeca nummer 5 2018

Foodscape

Bærekraftig mat og drikke – og matsvinn, er hete temaer om dagen. I oktober arrangeres Foodscape, der søkelyset settes på dette.

Matbransjen går sammen om å skape en helt ny møteplass for sunnere og mer miljøvennlig norsk mat: Foodscape, forteller prosjektleder for Foodscape i Norges Varemesse, Torill Engelberg.

Les mer i Horeca nummer 5 2018

Seier i Torino

Det er noen måneder siden Christian A. Pettersen sikret norsk gull i Bocuse d’Or Europe 2018 i Torino. Seieren var av det svært overlegne slaget, og nå er det drøye fire måneder før den store globale Bocuse d’Or-finalen.

Der blir Pettersen en av de store favorittene.

Les mer om Bocuse d’Or Europe 2018 og se hva Norge serverte, i Horeca nummer 5 2018.

Tema renhold og hygiene

Vårt tema i denne utgaven er renhold og hygiene, og du finner reportasjer fra Scandic Hammerfest, Frambu og om firmaet Icework, som satser på rengjøring med tørrisblåsing.

– Rengjøring med tørrisblåsing er både miljøvennlig, skånsomt og effektivt, og svært egnet i for eksempel storkjøkken, mener brødrene Kim Andersen og Hans-Petter Nygård, som driver firmaet Icework.

50 år med Horeca

Som vi tidligere har omtalt, er vi inne i magasinet Horecas 50. årgang. Den første utgaven kom sommeren 1969, noe som betyr at vi skal markere 50-årsjubileet neste år med en stor jubileumsutgave.

Men allerede i denne utgaven ser vi tilbake. Tidligere BFSN-leder og veteran i storkjøkkenbransjen, Arne Dalseng, skal i de kommende numrene komme med historiske tilbakeblikk. Den første artikkelen kan du lese i Horeca nummer 5 2018.

Andre større artikler

Videre i denne utgaven kan du lese større artikler om de Britannia Hotel, som nærmer seg gjenåpning, Kulinarisk Akademi fyller 10 år med ny eierkonstallasjon og om Restaurant Under ved Lindenes, som ble senket i slutten av juli.

Du finner også et minneord om Ingrid Espelid Hovig, som gikk bort denne sommeren, 94 år gammel.

Vårt drikketema i Horeca nummer 5 er sider/cider.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden rundt, Produkter, Bransjejus og Bransjekalender.

God lesning!

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS