Årets første Horeca-magasin på vei

Årets første utgave av magasinet Horeca i 2019 er nå på vei til abonnentene. Her kan du blant annet lese det mer om Bocuse d’Or 2019, om Scandic Helsfyr, som skal bygges ut, og om restematrestauranten Rest i Oslo.

Publisert
Omslaget på Horecas første utgave i 2019. (Foto: Restaurant Rest/layout: Tove Sissel Larsgård)

På ni bord med totalt 35 sitteplasser serveres gourmetmat av matsvinn, rester, overskuddsmat og råvarer med skjønnhetsfeil som ellers ikke finner veien inn i butikker og restauranter.

Restaurant Rest, som åpnet i november, har virkelig fått blest og medieomtale etter åpningen. Vi har tatt en prat med kjøkkensjef Jimmy Øien.

Les mye mer om Rest, og se hva som serveres i restauranten, i denne utgaven av magasinet Horeca

Blir Scandics største hotell i Norge

Hvis alt går etter planen, vil Scandic Helsfyr være landets største Scandic-hotell neste år. Hotellet har blitt drevet i stort sett samme format siden åpningen i 1979, men nå blir det omfattende endringer. Det skal bygges om, og utvides med nesten 200 hotellrom i jubileumsåret 2019.

Hotelldirektør Trond Erik Solstad-Nilsen håper at det nye «storhotellet» i Oslo kan stå ferdig en gang i 2020.

Les mye mer om planene og se skisser av det "nye" hotellet i Horeca nummer 1 2019

Bocuse d’Or 2019

Først var han skuffet over at det «bare» ble bronse, så gledet han seg over flott innsats fra laget. Pettersen hadde håpet på mer enn bronsemedalje, mens daglig leder Arne Sørvig i Bocuse d’Or Norge minte om hvor imponerende det er å stå igjen på seierspallen etter en langvarig konkurranse, der 60–70 land var med fra start.

– Det er dugnadsånden som gjør at Norge er best i verden, mener Christian André Pettersen, som gjerne vil få seg jobb utenlands for å lære enda mer.

Les mer om Bocuse d’Or 2019 i Horeca nummer 1 2019

Fant hotell-lykken i Cinque Terre

Etter en ferietur med kamerater til attraktive Cinque Terre på Italias nordvestkyst, endte bergenseren Jon Yndestad (43) som hotelldriver i en av de populære kystbyene. Han traff nemlig Raffaella Pisanelli, som driver det sjarmerende overnattingsstedet L’Antica Terrazza i Monterosso al Mare.

Les mye mer i Horeca nummer 1 2019

Beitostølen

Beitostølen leverer stadig. 2018 ble nok et suksessår for Beitostølen Resort, og nå er 2019 godt i gang. De seks gedigne snøskulpturene, som ble påbegynt for en stund tilbake, skal stå klare til vinterferien.

Vi har dessuten besøkt fjellandsbyens nye storstue. Nylig sto nemlig Lodge 900 klar for gjestene, en ny restaurant som skal gi enda en dimensjon til Beitostølen som attraktiv destinasjon.

Les mye mer i Horeca nummer 1 2019

«Rett fra Ræder»

I denne utgaven kan du også lese den aller første utgaven av vår nye jusspalte «Rett fra Ræder».

Det er Advokatfirmaet Ræders juridiske eksperter som nå har overtatt ansvaret for å gi Horecas lesere faglig påfyll av juridisk karakter, og i denne utgaven har de skrevet en artikkel med tittel «Ett år med allmenngjort tariffavtale for horecabransjen».

Les spalten i Horeca nummer 1 2019

Storkjøkkenbransjens historie

Den første utgaven av bladet Storkjøkken (Horecas forløper) kom sommeren 1969, noe som betyr at vi i år markerer 50-årsjubileet.

Tidligere BFSN-leder og veteran i storkjøkkenbransjen, Arne Dalseng, skriver artikler med historisk tilbakeblikk. Den fjerde artikkelen kan du lese i Horeca nummer 1 2019, og omhandler Rustfrie Bergh.

Les de historiske tilbakeblikkene i magasinet Horeca

Andre større artikler

Typebedrift i denne utgaven av Kringler Gjestegård, mens vinneren av oste-VM i november i fjor, Jørn Hafslund, er vårt portrett.

Du kan også lese om Rustfrie Berghs nye hanskesystem, som nå lanseres for horecamarkedet, samt en reportasje om HMS-satsingen til Coor.

I vår faste vinspalte handler det om druen Pinot Noir.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Landet Rundt, Norden Rundt, Verden rundt, Produkter og Bransjekalender.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS