Forsiden på den tredje utgaven av Horeca i 2023. (Foto: Pernod Ricard Norway/layout: Tove Sissel Larsgård)
Forsiden på den tredje utgaven av Horeca i 2023. (Foto: Pernod Ricard Norway/layout: Tove Sissel Larsgård)

Nytt Horeca-magasin på vei til abonnentene

Årets tredje magasin-utgave av Horeca er på vei til abonnentene.

Forsiden på den tredje utgaven av Horeca i 2023. (Foto: Pernod Ricard Norway/layout: Tove Sissel Larsgård)
Forsiden på den tredje utgaven av Horeca i 2023. (Foto: Pernod Ricard Norway/layout: Tove Sissel Larsgård)

Foruten en rekke artikler om restauranter og hoteller, finner du blant annet en stor bolk med friske vår- og sommerdrinker.

Satser i Bekkjarvik

Familien Johannessen og Bekkjarvik Gjestgiveri åpner i juni 2023 storsatsingen

Beckerwyc House. Senere i år, 1. november, åpnes også restauranten Mirabelle by Ørjan Johannessen i toppetasjen i det nye boutiquehotellet.

Gullvinner i Bocuse d'Or 2015, Ørjan Johannessen, er sammen med familien sin i Bekkjarvik i Austevoll kommune godt i gang med å reise sitt nye hotellprosjekt, som vil romme luksuriøse rom og en ny restaurant på toppen, der du har utsikt langt til havs.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 3 2023

Ny destinasjon for mat og drikke

Færder Brasserie & Bar er blitt en destinasjon sør i gamle Hedmark fylke, etter at restauranten har fått svært så gode skussmål etter få måneders drift.

Restauranten, som er del av Flisa Camping AS, og som ble åpnet i fjor, har allerede fått svært så gode skussmål av de besøkende.

Daglig leder Oddgeir Frette forteller at gjestene kommer fra stor deler av det sørlige gamle Hedmark, det vil si fra Hamar og Elverum i nord til Kongsvinger og Skarnes i sør.

Les mye mer i magasinet Horeca, nummer 3 2023

Nyttig læring for elevene på restaurant- og matfag

Elevene på restaurant- og matfag på Glemmen videregående skole overtok serveringen i Majorens Kro og Stue i Gamlebyen i Fredrikstad i to dager.

– Dette er veldig nyttig læring og erfaring, fastslår både elever, lærere og driveren av restauranten.

«Restaurant Takeover» betyr at elevene står for både utforming av menyene, matlagingen, serveringen og eventuelle forhåndsbookinger i restauranten.

Les mer i magasinet Horeca, nummer 3 2023

Derfor er det lurt å bytte fra svart til lys emballasje

Norengros er en stor aktør i den norske horecabransjen. – Derfor er det ekstra viktig at vi gjør det vi kan for å minimere fotavtrykket på våre produkter, sier prosjektleder marked hos Norengros, Mette Wrangell.

– Selv små endringer i valg av emballasje kan ha stor innvirkning på klima og miljø. For eksempel bør du styre unna svart matemballasje så langt det lar seg gjøre, sier Mette Wrangell.

Les mye mer i magasinet Horeca, nummer 3 2023

Sko skapt for lange økter

Det danskeide selskapet Sika Footwear har fått et godt fotfeste i hotell- restaurant- og serveringsmarkedet i Norge.

– Dette er skoene for deg som går langt for andre. De er skapt for lange økter på kjøkkenet eller ute i restauranten, sier den norske regionale salgssjefen Stig Rune Buch-Krokdal.

Sika Footwear utvikler sine egne sko, i hovedsak arbeidssko. De forskjellige utgavene er utviklet til forskjellige typer yrker, og Sika har også flere forskjellige sålekonsepter.

Les mer om Sika Footwear i magasinet Horeca, nummer 3 2023

Norsk laboratorium utfordrer internasjonale giganter

VestfoldLAB er et lite oppdragslaboratorium for vann og mat som utfordrer de store internasjonale aktørene i det samme markedet.

I tillegg til vanntesting, tester det privateide selskapet mat for både hoteller og restauranter.

Les mer om VestfoldLab i Horeca nummer 3 2023

Gourmet Bornholm utvikler lokalt næringsliv

Mange hevder at Bornholm er «det nye Skagen». Sikkert er det i alle fall at den danske øya i Østersjøen er et svært populært feriemål.

Det skyldes ikke bare mange soltimer og idylliske landsbyer. Lokal mat og drikke er også attraktive sider ved Bornholm, som de siste årene har opplevd et kraftig oppsving i mengden av kortreiste produkter.

Her lages det for eksempel lokalt øl, iskrem, lakris og karameller, pasta, naturvin, kjøttvarer, økologisk saft, akevitt og annen snaps (bl.a. gin fra tre ulike produsenter) – pluss lokalprodusert vin fra Vingården Lille Gadegård. Det hele foregår under en felles paraply: Gourmet Bornholm.

Les mye mer i magasinet Horeca, nummer 3 2023

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven. Du kan lese om hva som skjedde på NKLs landsmøte i Førde, om uttaket til Årets kokk 2023, og du finner flere saker om utdanning og rekruttering til horecabransjen.

Du kan også lese om at Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) har utviklet et verktøy for overnattings- og serveringsbransjen, som gjør det enkelt å jobbe med arbeidsmiljøet, mens vintema i denne utgaven er Riesling fra Tyskland.

Du finner også en stor bolk med friske vår- og sommerdrinker.

Torill Gulbrandsen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt er portrettert i denne utgaven, mens Hotel Wassiloff i Stavern er typebedrift.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter, Horecajus fra Kluge og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS