Britannia Hotel gjenåpner neste år. Nå er det også kjent hvem som skal være ansvarlig for vinbaren på hotellet. (Illustrasjon: Britannia Hotel)

Skal drive vinbaren på Britannia Hotel

Fra før er det kjent at Christopher W. Davidsen skal drive restauranten i Speilsalen på Britannia Hotel. Nå er det også avslørt at det er Ulf Dalheim som skal drive den nye vinbaren på hotellet.

Publisert
Ulf Dalheim. (Foto: Henriette Urke Kittelsen)

Britannia Hotel har engasjert VinPuls-gründer, tidligere Adresseavisen-journalist og vinskribent Ulf Dalheim som vin- og konseptansvarlig for den nye vinbaren som åpner i det tradisjonsrike hotellet, som nå er under full renovering med åpning i april 2019.

Skal bygge opp en unik vinkjeller

– Vi var raskt på banen da Ulf Dalheim sluttet i Adresseavisen og ble «ledig» på markedet. Han har en sterk posisjon innen vin i Norge med sin lange karriere som vinjournalist. Han har utrolig mye kunnskap om vin, og har også et bredt kontaktnett i vinbransjen. Ikke bare her i landet, men blant produsenter over hele verden. Ulf er en faglig sterk person som produsentene ofte inviterer på besøk for å få hans vurdering av deres viner. Vi har stor tro på at Ulf Dalheim vil kunne bygge opp den unike vinkjelleren og den helt spesielle vinbaren som vi på Britannia Hotel ønsker oss, sier administrerende direktør på Britannia Hotel, Mikael Forselius.

Britannia Hotel har gitt Dalheim oppgaven med å etablere en vinbar som skal ha ett av Norges største og mest spennende vinkart.

Beæret over oppgaven

– Jeg er selvfølgelig beæret over å bli engasjert til å planlegge og bygge opp en vinbar og en vinkjeller som skal måle seg med de aller beste, ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Britannia og jeg har store ambisjoner med denne vinbaren, og jeg har allerede fått lovnader fra berømte internasjonale produsenter om at de vil åpne kjellerne sine for oss, slik at Britannia kan få kjøpe gamle viner som ikke lenger er tilgjengelig på det åpne markedet. Også norske importører som jeg har snakket med sier de vil hjelpe til med å skaffe oss sjeldne godbiter. Jeg er overbevist om at vi allerede ved åpningen i april 2019 skal ha viner på vår vinliste som vinentusiaster vil reise langveis fra for å smake på, sier Ulf Dalheim.

Vinkartet i vinbaren skal ha størst fokus på viner fra klassiske vinland som Frankrike, Italia, Spania og Tyskland, men også være spesielt god på andre viktige vinland, i tillegg til at man skal følge med og være i forkant på nye trender og nye spennende produsenter.

Skal ose av kultur

Ulf Dalheim har en klar mening om hvordan en vinbar skal fremstå:

– En ekte vinbar skal ose av kultur, musikk, litteratur og ikke minst et spennende utvalg av gode viner i alle prisklasser, for både eksperter og nybegynnere. Vinbaren på Britannia skal være et sted hvor alle som er interessert i vin skal føle seg velkommen. Det vil bli ulike aktiviteter der, som besøk av spennende produsenter, vinkurs, spesialsmakinger og forskjellige temaer som følger årstiden. Jeg ønsker å skape et sted som gir god stemning til folk, slik at de kan komme dit og oppleve nye ting i et hyggelig miljø. Ingen ting kan måle seg med den gode samtalen rundt et bord med en flott vin i glasset, sier han.

Samarbeid med Christopher Davidsen

– Vi kommer ikke til å ha eget restaurantkjøkken i vinbaren, men servere små munnfuller og den beste skinken, de beste olivenene og de beste ostene som er å oppdrive, sammen med nybakt brød fra hotellets eget bakeri. Jeg vil også ha en dialog med Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher W. Davidsen, som er ansatte som kjøkkensjef i Speilsalen, for å se om vi kan utvikle noen spesielle småretter til vinbaren, retter som egner seg godt til vin, sier Dalheim.

Som tidligere musikkjournalist har Ulf Dalheim også tanker om hvordan musikktilbudet i en god vinbar kan være:

– Ja, jeg har heldigvis fått med i kontrakten at jeg skal ha en finger med i utformingen av spillelisten i vinbaren. Jeg er allerede i gang med å lytte gjennom de rundt 40 000 sangene som jeg har i min egen musikksamling. Musikken blir altså håndplukket, og den skal aldri irritere, verken musikkelskerne eller musikkhaterne. Volumet skal være på et behagelig nivå, og heller skrus ned enn opp utover kvelden, understreker Dalheim i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS