NM-vinner Ann Vestgren flankert av sølvvinner Sondre Dyrdahl og bronsevinner Anne-Lise Sørensen. (Foto: Ihne Pedersen)

Til topps i burger-NM med inspirasjon fra Minnesota

Norsk-amerikanske Ann Vestgren vant burger-NM, som ble arrangert på Smak 2017. Sondre Dyrdahl fra Bien Snackbar i Bergen ble sølvmedaljevinner, og Anne-Lise Sørensen fra Patricias Gatekjøkken i Bardu tok bronseplassen.

Publisert

– Dette var «overwhelming», sier hun etter at seieren ble sikret.

Juicy Lucy fra Minnesota

– Jeg har jobbet hardt for denne seieren. Burger er et spennende produkt du kan gjøre mye ut av, men det krever innsats og trening. Jeg har hatt som mål å gjøre min burger så «amerikansk» som mulig, og er inspirert av burgeren Juicy Lucy fra Minnesota, forteller Vestgren, som til daglig er kjøkkensjef ved Raus Bar & Bistro på Lillestrøm.

Vinnerburgeren til Ann Vestgren. (Foto: Karine Henriksen, FastFood)

Dette falt tydeligvis i god jord hos dommerne som hadde følgende begrunnelse for å kåre hennes burger som konkurransens beste: «Dette er en burger som møter alle forventninger til hva en burger skal være. Crispy, juicy og med god kjøttsmak. Den sitter godt i hånda, og du får lyst på stadig mer etter hvert som du spiser», mener juryen.

Kokkemat av rang

De tre dommerne Tuan-Khanh Nguyens, hoveddommer Jørn Lie og Mona Halvorsen. (Foto: Karine Henriksen, FastFood)

Burger-bølgen er over oss, og nye hamburger-restauranter popper opp landet rundt. Årsakene til det er nok flere, men den viktigste er kanskje at en god burger er blitt kokkemat av rang.

Det at mange kokker nå også velger å sette sin egen burger på menyen har nok bidratt til en fornyet interesse for denne velkjente retten som kan tilberedes på så mange ulike måter.

Saftig og god

Men hva er så en god burger? Vi spurte jurymedlem Mona Halvorsen fra Aye Aye Club om hva hun mener må til for å lage en skikkelig burger.

– En god burger skal være saftig, god å holde i hånden og ikke kombineres med for mye dill dall. Så enkelt – og så vanskelig.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS