10 ting om whopperen

Whopperen har vært en folkefavoritt siden den ble servert for første gang. Hvor mye vet du egentlig om den? Her er 10 ting du (mest sannsynlig) ikke visste om whopperen.

S1. Flammegrillet på samme måte siden 1957

Vi har flammegrillet burgerne våre siden starten, og det skal vi fortsette med. Det finnes vel ingen annen annen måte å lage burgere på.

2. Den O store whopperen  

Da whopperen ble lansert i 1957 var det som den største burgeren på markedet. Det var rett og slett en stor burger etter datidens standard. Det passende navnet ble da «whopper». Hvorfor? Vel, det skulle underbygge inntrykket av at dette nettopp var –  ja – en stor burger.

Det skulle ta noen år før whopperen møtte de dype, norske skoger. Først i 1988, da den første Burger King-restauranten i Norge åpnet, tok whopperen turen.

3. Den er Nyt Norge-merket

Har du sett «Nyt Norge»-merket på menyen? Det betyr at kjøttet til whopperen kommer fra norske gårder. Råvarene til whopperen er med andre ord norske. Bøndene det samarbeides med følger strenge norske regler og maten er produsert og pakket i Norge.

Les mer om Nyt Norge

4. Den lages ved hjelp av solceller

Burgerkjøttet til whopperen foreldes av familiebedriften Jæder i Rogaland. Jæder jobber aktivt med bærekraft og har 576 kvadratmeter solcellepanel montert på fabrikktaket.

Les mer om Jæder

5. Den kan nytes plantebasert

Plant-Based Whopper er bygd akkurat som den klassiske whopperen. Den eneste forskjellen er at selve burgerpattien er plantebasert.

6. I Norge elsker vi whopper cheese 

Nordmenn elsker ost, særlig smeltet ost, og særlig på burger. På verdensbasis er den klassiske whopperen mest populær, men i Norge er hele 95% av alle whopperne faktisk whopper cheese.

7. Møt whopper jr.

Visste du at whopperen kommer i en junior-variant? Når du bare er litt sulten, kan du velge junior-varianten, som er laget etter samme oppskrift.

8. Den består av 100 % norsk storfekjøtt

Mange vil vite hemmeligheten bak det digge kjøttet i whopperen. Sannheten er at det er 100 % rent norsk storfekjøtt, som er Nyt Norge-merket

9. Den har en (grov) tvilling

Har du hørt om whopper lite? Dette er whopperens grovkornede tvilling. Eller lettere sagt: Den samme gode, sprø, saftige, flammegrillede whopperen – men med fullkornsbrød. For de dagene du trenger en god unnskyldning for å kose deg med en whopper, eller om du bare har lyst på noe litt lettere.

10. Whopper er rett foran nesen din.

Du kan laste ned Burger King-appen eller bestille på nett.

Burger King

Burger King er en av verdens største restaurantkjeder, med mer enn 14 000 restauranter i mer enn 100 land.

I Norge er det 89 Burger King-restauranter, og 275 i Skandinavia samlet.

90 prosent av Burger Kings restauranter i verden eies og drives av franchisetakere, som har vært familiedrevet i generasjoner.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS