Illustrasjonsfoto: Ole Jonny Trangsrud

Stadig flere brune haner langs veiene

Det blir stadig flere brune haner langs norske veier. Nå er over 200 bedrifter knyttet opp mot medlemsorganisasjonen Hanen.

Publisert

Brems ned når du ser de brune hanene langs veien. Ikke for at det er noen fare for å kjøre på dem, men fordi disse veiskiltsymbolene viser vei til helt spesielle bygdeopplevelser. Skiltsymbolet har betegnelsen «Gardsmat/bygdeturisme», og viser til overnattings- og serveringssteder, aktiviteter og gardsbutikker.

Det er organisasjonen Hanen som organiserer bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge, og som godkjenner hvilke bedrifter som skal kunne bruke dette offentlige skiltsymbolet.

Foto: Ole Jonny Trangsrud

200 Hanen-bedrifter

– Det er nå 200 bedrifter i Norge som er godkjent for å kunne bruke dette skiltsymbolet, sier daglig leder i Hanen, Bernt Bucher Johannessen i en pressemelding.

Stadig flere virksomheter søker og får anledning til å ta skiltsymbolet i bruk. Det er ikke tvil om at god og effektiv skilting er en viktig del av arbeidet med å gjøre de mange spennende opplevelsene rundt om i bygde-Norge lettere tilgjengelige.

Mer trafikksikkert med god skilting. (Foto:Hanen)

Det er Statens vegvesen og Vegdirektoratet som har gitt Hanen i oppdrag å godkjenne de virksomhetene som skal kunne skilte med det brune hanesymbolet.

Økende interesse

– Vi opplever en sterkt økende interesse for lokal mat, særpregede overnattingssteder og bygdeopplevelser av ulike slag. Da er det viktig at de som ønsker å benytte seg av disse tilbudene, lett blir klar over og finner fram til dem. Skiltet vekker oppmerksomhet og nysgjerrighet. Selv om det nå er 11 år gammelt, er det fortsatt mange som lurer på hva dette skiltsymbolet betyr, fortsetter Bucher Johannessen.

Mer trafikksikkert med god skilting

– God og effektiv skilting er uten tvil også med på å øke trafikksikkerheten, mener markeds- og mediesjef i Hanen, Ole Jonny Trangsrud, og forklarer:

– Mange spennende og populære reisemål i bygde-Norge ligger et stykke fra hovedveiene og kan være vanskelige å finne. Dessuten har en god del av disse heller ikke gate- eller veinummer. Usikre sjåfører som ikke vet hvor de skal kjøre og som kanskje kjører feil og må snu, kan lett skape trafikkfarlige situasjoner. Derfor er også god skilting viktig for trafikksikkerheten.

Du finner mer informasjon om skiltingen med den brune hanen og om alle de fine opplevelsene som venter i Bygde-Norge, på Hanens nye app og på Hanen.no.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS