Honne Hotell og Konferansesenter.

Reiselivsbedrifter fra Gjøvik får Green Key

Sveastranda Camping og Honne Hotell og Konferansesenter har mottatt reiselivets internasjonale miljømerke Green Key.

Publisert

Green Key er den største globale miljøsertifiseringsordningen for overnattingssteder med 2370 sertifiserte bedrifter i 52 land. Ordningen er anerkjent og støttet av United Nations World Tourism Organisation (UNWTO) og United Nations Environmental Programme (UNEP). Green Key er dessuten den eneste miljøordningen i Norge som er anerkjent av Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Green Key drives av Foundation for Environmental Education (FEE).

Sveastranda Camping ved Mjøsa.

Strenge miljøkrav

Green Key har til hensikt å fremme bærekraftig turisme og bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak.

Bedriftene kan selv søke om å bli Green Key-sertifisert. For å få miljømerket må bedriftene oppfylle flere strenge miljøkrav, blant annet knyttet til energi- og vannsparing, innkjøp og avfallshåndtering. Bedriftene må også dokumentere at alle ansatte er involvert i miljøarbeidet.

Ta miljøansvar

De to reiselivsbedriftene er klare på hvorfor de har søkt om å få Green Key-merket.

Vi valgte Green Key fordi denne sertifiseringen er tilpasset vår bransje. Denne tilpasningen gjør det lettere for oss å ta samfunnsansvar ved blant annet å være med på å verne om miljøet. Mange tiltak var på plass allerede, Green Key var derfor et godt verktøy for å sette miljøtiltakene i system, sier Kari K. Liberg Lindstad, hotelldirektør ved Honne Hotell og Konferansesenter.

Vi valgte å sertifisere oss fordi vi ønsker og ta miljøansvar som en stor og seriøs campingplass. Vi mener at dette også vil føre til en heving av kvaliteten på campingplassen og få oss til å gjøre riktige valg med hensyn til miljøvennlige løsninger. Vi regner også med at tiltakene som blir satt i gang, vil føre til reduserte vann- og strømutgifter, sier markedssjef Mette Lunde Sveen ved Sveastranda Camping.

Første frittstående hotell med Green Key-merke

Hotellet på Biri er det første frittstående hotellet i Norge som får Green Key-merket. Tidligere har Rezidor Hotel Group sertifisert alle sine hoteller i Norge med Green Key.

Sveastranda Camping er den fjerde campingbedriften i Norge som mottar miljømerket etter at det i fjor ble åpnet for at også campingbedrifter kan bli Green Key-sertifisert. De øvrige campingbedriftene er Jølstraholmen Camping i Sogn og Fjordane, Kristiansand Feriesenter i Vest-Agder og Fagernes Campingpark i Oppland.

Det var FEE Norway og Nasjonalt campingnettverk, som drives av Norsk Turistutvikling og NHO Reiseliv, som tok initiativ til å få campingnæringen med i miljøordningen. Arbeidet har vært økonomisk støttet av Vest-Agder fylkeskommune, Sogn og Fjordane fylkeskommune og Oppland fylkeskommune.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Honne Hotell og Konferansesenter

Honne Hotell og Konferansesenter ligger på en høyde med flott utsikt over Mjøsa, mot Moelv og Ringsaker i sørøst, Brøttum i nordøst og mot Biri i nordvest. Hotellet har 66 rom og satser hovedsakelig på kurs og konferanser.

Sveastranda camping

Firestjerners, helårsåpen campingplass som ligger ved Mjøsa i Redalen, 12 kilometer nord for Gjøvik. Bedriften har 33 utleiehytter med forskjellig standard, to moderne leiligheter og cirka 300 plasser for campingvogner, bobiler og telt, og gode fiske- og turmuligheter.

Powered by Labrador CMS