Fra vinkjelleren hos Codornìu. (Foto: Morten Holt)

Codornìu Raventos tilbake til Altia

Codornìu Raventos flytter distribusjonen av sine merkevarer tilbake til Altia og datterselskapet Premium Wines.

Publisert
Codornìu. (Foto: Morten Holt)

Altia Corporation har inngått en avtale med Codornìu Raventos om å gjenoppta distribusjonen av Codornìu Raventos’ portefølje i det norske markedet.

Anna er kanskje den mest kjente cavaen fra Codornìu.

Glade for å være «hjemme» igjen

Porteføljen inkluderer Codornìu, Delapierre, Viña Pomal, Raimat og Scala Dei. Etter å ha holdt hus hos Symposium Wines en periode, ønsket Codornìu nå å returnere til Altia.

Foto: Morten Holt

– Vi er glade for å være «hjemme» igjen, og gleder oss til å forsterke samarbeidet med Altia og sette mål sammen for å bringe våre merkevarer til toppen, uttaler Nacho Alonso i Codornìu Raventos.

Foto: Morten Holt

– Gjenoppbygge samarbeidet

– Det gleder oss å se at vår tidligere partner ser vår vekst og fremgang, og ønsker å bli representert av Altia på det norske markedet igjen. Codornìu har spennende produkter som passer inn i vår eksisterende portefølje. Vi ser frem til å gjenoppta samarbeidet og bygge merkenavnene til Codornìu Raventos i det norske markedet, sier administrerende direktør i Altia, Frode Hellmann.

Store på cava

Codorníu Raventos er spesielt store på cava.

Sammen med naboprodusenten Freixenet, dekker Codorníu Raventos hele 90 prosent av det totale cava-markedet i verden. Her produseres det mellom 40 og 50 millioner flasker – av ulik kvalitet, i løpet av ett år.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Codornìu Raventos

Lokasjon: Sant Sadurní d'Anoia, like ved Barcelona.

Etablert: 1551

Eiere: Ca. 500 forskjellige eiere, alle etterkommere i Codorníu- og Raventos-familien. Den største eieren har 5 prosent eierskap. I dag er det 18. generasjon Codorníu/Raventos som leder familiebedriften.

Antall ansatte: Ca. 1000.

Omsetning: 2032 millioner Euro (2014). Codornìu Raventos distribuerer produktene sine på fem kontinenter og i mer enn 100 land

Vinmark: 3500 hektar, herav 3000 i Spania. Ingen annen enkeltstående familie eier så mye vinmark i Spania. Selskapet eier 10 vingårder i Spania: Codorníu, Raimat, Legaris, Bach, Scala Dei, Abadía de Poblet, Bilbaínas Winery (Viña Pomal), Nuviana, Artesa og Séptima.

Historie: Selskapet var en gang to vinprodusenter, Raventos og Codorníu, men da Anna Codorníu giftet seg med Miquel Raventos, ble de etter hvert slått sammen. I 1872 produserte Josep Raventos for første gang i Spania cava med den «tradisjonelle metoden», men cava-begrepet ble først tatt i bruk 100 år senere, i 1972, da det ble forbudt å produsere sprudlende vin med navnet champagne utenfor Champagne. Det var igjen Joseps sønn Manuel som gikk i gang med de enorme vinkjellerne på gården i perioden 1895-1915. Vinkjelleren – med tre mil med ganger, ble i 1976, erklært av kong Juan Carlos som «et nasjonalt monument av historisk og kunstnerisk interesse».

Les mer på Codorniu.com/en/

Altia Plc

* Altia Plc er et vin- og brennevinsselskap som tilbyr kjente merker i de nordiske og baltiske landene. Selskapet opererer i seks nordiske og baltiske land; Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland og Latvia.

* I tillegg er Altia en av de største aktørene i det nordiske og baltiske Travel Retail-markedet. Altia produserer, markedsfører, selger, importerer og eksporterer alkoholholdige drikkevarer. Nesten en tredjedel av Altias nettosalg kommer fra partnermerker.

* I Norge har Altia datterselskapene Strøm, Bibendum, Best Buys, Premium Wines, Interbev og Altia Norway, som alle har ulike fokusområder og sammen tilbyr en bred portefølje av kjente internasjonale merkevarer innenfor øl, vin, brennevin og mineralvann.

* Les mer på Altia.no eller Altiacorporation.com

Powered by Labrador CMS