(Foto: Moët Hennessy)
(Foto: Moët Hennessy)

Nytt slipp av eksklusiv årgangschampagne

Ettertraktede Dom Pérignon Vintage 2008 har et nytt slipp på Vinmonopolet nå i januar.

Publisert

Rett før jul ble 224 flasker av årgangschampagnen Dom Pérignon «Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition» utsolgt på under 10 minutter.

Nå kan du skaffe deg en eller flere flasker av 2008-årgangschampagnen på Vinmonopolet. Dom Pérignon Vintage 2008 har akkurat samme innhold som den populære Legacy Edition, kun en annen innpakning.

Da 24 flasker Dom Pérignon Vintage 2008 Chef de Cave Legacy Edition ble lagt ut på Vinmonopolets nettbutikk, ble 155 ordre lagt inn, over 50 sto i telefonkø på kundesenteret, og 3887 personer sto i kø i nettbutikken.

Forrige utsolgt på sju minutter

De 24 flaskene ble utsolgt på sju minutter. Nå kommer en ny sjanse for å få kjøpt Dom Pérignon Vintage 2008.

Dom Pérignon Vintage 2008. (Foto: Moët Hennessy)
Dom Pérignon Vintage 2008. (Foto: Moët Hennessy)

– Det er veldig gøy å se at så mange setter pris på god årgangschampagne. Det ekstremt raske salget av Legacy Edition gikk over all forventning. Nå håper jeg mange får anledning til å kjøpe seg en eller flere av denne spesielle 2008-årgangen fra Dom Pérignon. Jeg anbefaler vinentusiaster å kjøpe minimum to flasker slik at du kan smake på en, og spare en, da denne har et lagringspotensial på omtrent 30 år, sier «Brand Manager» hos Moët Hennessy, Karen-Sofie Stenzel.

Spesiell årgang

Året 2008 ga mye solskinn men også perioder med overskyet vær. Våren og sommeren var kjølig, men heldigvis brakte september både sol og varme. Det reddet 2008-årgangen. Innhøstingen startet 15. september, og forholdene var perfekte. Med sol, blå himmel og nord-nordøstlige vinder som er ideelt. Druehøsten ble forlenget for å dra fordel av de positive klimatiske forholdene. Druene ble mer modne enn noen hadde turt å håpe på, og hadde en fin balanse. Vinrankene var i toppform og ga det beste naturen kan by på.

Til mat

Dom Pérignon Vintage 2008 står godt til asiatisk mat som sushi og sashimi, samt fisk og skalldyr, helst uten tilbehør med sødme. Den gode syrligheten og mineraliteten gjør Vintage 2008 også til en eksklusiv aperitiff.

Dom Pérignon Vintage 2008

Land: Frankrike

Pris: 1399 kroner (Vinmonopolet, slippes i januar 2019).

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS