Slik blir Citybox Helsinki. (Illustrasjon: Ylva /Cederqvist & Jäntti Architects)

Citybox til Helsinki

Hotellkjeden Citybox fortsetter satsingen i det europeiske markedet og signerer hotellavtale med finske Ylva, eid av studentorganisasjonen i Helsinki. Hotellet skal åpnes i 2023, og er en del av byggeprosjektet Lyyra.

Publisert

– Prosjektet har alt vi ser etter i et nybygg; et levende nabolag, et spennende bygg og en utbygger som deler vår visjon for fremtiden når det kommer til bærekraft. Dette blir et flott hotell, konstaterer styreleder Martin Smith-Sivertsen.

– Det er godt å se at operatører i hotellbransjen klarer å se fremover på tross av den utfordrende markedssituasjonen, forteller Ylvas eiendomsdirektør Villa Vaarala.

– Hotellet, som når ferdigstilt vil ha 178 rom er et viktig steg i utvidelsen av hotellkjeden. For oss er det strategisk riktig å ha hoteller både i Tallinn og Helsinki. Norden og Baltikum er områder vi arbeider med, sier Smith-Sivertsen.

Hotellet han referer til, Citybox Tallinn, åpnet 1 august med 272 rom ved havnen i Tallinn.

Satser i harde tider

Slik blir Citybox Helsinki. (Illustrasjon: Ylva /Cederqvist & Jäntti Architects)

2020 har vært et vanskelig år for hotellnæringen, og Citybox er ingen unntak. Det som skulle bli hotellkjedens beste år så langt har i stedet blitt til en kamp om å holde hodet over vannet. På tross av dette satser bedriften videre, og daglig leder Eivind Hjulstad ser lyst på fremtiden.

– Sommeren har vært tøff, men vi har etter omstendighetene klart å levere gode resultater. I juli hadde vi et belegg på 94 % i Bergen og 70 % i Oslo, som var nesten dobbelt av markedet. Vi tror at høsten og vinteren kommer til å bli beinhard, men vi har laget en plan for å komme oss gjennom. Det vi har sett de siste månedene er at konseptet vårt klarer seg greit gjennom slike kriser. Dette forutsetter at regjeringen utvider støtteordningene til reiselivet også på nyåret og fortsetter den lave momssatsen ut 2021, samt at det blir lettet på reiserestriksjonene. Det er mange faktorer som spiller inn, men vi tror at markedet vil være mer tilbake til normalt mot neste sommer, forteller Hjulstad.

– Den opprinnelige planen var at Citybox Helsinki skulle signeres 15 mars. Vi bestemte oss da sammen med utbygger for å avvente til vi hadde bedre oversikt over situasjonen og markedet. Vi er nå klar for å se fremover og hotellet skal uansett ikke åpnes før 2023. Da må pandemien være over og reiselysten være tilbake, sier Hjulstad optimistisk.

– Mange interessante muligheter

– På den ene side arbeider vi for å komme igjennom dagens krisesituasjon, og på den annen side arbeider vi for å få opp flere Citybox-hoteller, når krisen er over. Vi arbeider spesielt med Norge, Norden og en del andre land i Nord-Europa, herunder Belgia, Nederland og Polen. Vi merker en betydelig endring i markedet nå, sammenlignet med før korona traff. Før var det vanskelig å finne gode prosjekter, men nå er det mange interessante muligheter. Det er simpelthen mulig å inngå nye hotellavtaler med leieavtaler som gir god lønnsomhet i fremtiden, sier Smith-Sivertsen.

Mest bærekraftige hotellbygget i Finland

I tillegg til Citybox Helsinki, skal byggeprosjektet Lyyra også huse et kontorbygg, en boligblokk i tillegg til kafeer og restauranter.

I byggeprosessen kommer bærekraft i første rekke. Ylva er i prosessen av å søke om LEED Platinum sertifikat for prosjektet. LEED er kort for «Leadership in Energy and Environmental Design», og er et av verdens ledende system for miljøsertifisering av bygg. Innenfor LEED finner ulike kategorier, hvor Platinum er den aller gjeveste utmerkelsen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS