Illustrasjon: Nordic Choice Hotels

Nordic Choice Hotels vekker Draken i Göteborg

Det klassiske kinobygget Draken i Göteborg vekkes til live som hotell, og blir en del av kjeden Clarion Hotel. Hotellet, som har byggestart i 2019, skal stå ferdig våren 2022.

Publisert

Bygningen, som vil strekke seg 33 etasjer over bakken, får 453 rom med utsikt over byen og havnen. Kronjuvelen blir den bevarte og ikoniske kinoen Draken.

– Göteborg har en særskilt plass i mitt og Nordic Choice Hotels sitt hjerte, og jeg vet at Draken har en spesiell plass i hjertene til Göteborgs innbyggere. Derfor går vi inn i dette drømmeprosjektet med liv og lyst. Jeg er klar til å ta første spadetak når som helst, sier grunnlegger av Nordic Choice Hotels, Petter A Stordalen.

Tilføre mer møte- og losjikapasitet

Det nye hotellet er et resultat av at partene Nordic Choice Hotels, Balder og Folkets Hus Göteborg har en felles ambisjon om å bevare Draken, samtidig som man ønsker å utvikle eiendommen og tilføre mer møte- og losjikapasitet i Gøteborg.

– Folkets Hus i Gøteborg er et senter for møter, underholdning og kultur. Nå tar vi neste steg for å skape et fullverdig møte- og utelivstilbud sammen med Balder og Nordic Choice Hotels, sier administrerende direktør i Folkets Hus Göteborg, Lina Lindquist.

Område i utvikling

Hotellet bygges i et område som kommer til å gjennomgå en stor transformasjon i årene som kommer. 1200 boliger bygges, og opp mot 6000 arbeidsplasser kommer til.

Nesten halvparten av de nye arealene kommer til å bli lokaler for butikker, restauranter, kontor, kultur og lokale bedrifter. Hotellet blir en viktig del av dette, og for samtlige parter i prosjektet er det viktig å beholde den klassiske kinosalen Draken.

– Det føles veldig bra å virkeliggjøre dette prosjektet sammen med Folkets Hus og Nordic Choice Hotels. At prosjektet er en del av den større planen for området tror jeg blir bra både for de som bor og jobber i området, men også for byen som helhet, sier administrerende direktør i Balder, Erik Selin, i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS