Comfort Hotel til Finland

I 2023 sjekker de første gjestene inn på Comfort Hotel Helsinki Airport. Da åpner kjeden sitt første hotell i Finland.

Publisert

Ambisjonen er dog tydelig og høy: Kjeden skal vokse kraftig i Norden, og Finland er førsteprioritet.

718 hotellrom

I midten av september 2019 presenterte Nordic Choice Hotels eier Petter A Stordalen sammen med LAK Real Estate Finlands største hotellprosjekt gjennom tidene: 718 hotellrom på Helsinki Airport. Nå er det klart at ett av de to hotellene som prosjektet omfatter blir Comfort Hotel. Dette gjør at det finske markedet får en helt ny hotellkjede i landet med et unikt Selected Service-konsept.

– Det er ikke hver dag man får muligheten til å introdusere en ny hotellkjede for et helt land, men det er akkurat det vi gjør når vi tar Comfort Hotel til Helsinki Airport. Dette er ikke bare bra for flyplassen som får en bedre bredde i hotelltilbudet, men også for de reisende som har mer igjen i lommeboken når de sjekker ut, sier «Chief Operating Officer» i Nordic Choice Hotels, Katalin Paldeak.

Kjede i vekst

Comfort Hotel i Norden og Baltikum består i dag av 34 hotell, men kjeden vokser kraftig, ikke minst på flyplasser. 30. januar 2020 åpner Comfort Hotel Arlanda Airport med 503 hotellrom i Stockholm, og høsten 2020 åpner det 605 rom store Comfort Hotel Copenhagen Airport i København.

– Mange er vant til at flyplasshotell er kjedelige og dyre. Vi kommer til å vise at det finnes alternativ, noe som gjør det billigere å reise samtidig som man får den beste mulige starten på reisen sin ut i verden. På Helsinki Airport blir det omtrent krypeavstand til gaten ettersom hotellet ligger i flyplassterminalen, sier hotellkjedens nordiske sjef, senior vice president Anna Spjuth.

Men åpningen av hotellet på Helsinki Airport er bare begynnelsen.

– Dette prosjektet blir vårt første i Finland, men vi skal vokse her og det skal skje fort. Spesielt ser vi på steder som Helsinki, Tammerfors, Åbo og Uleåborg, sier Katalin Paldeak.

Ut over Comfort Hotel Helsinki Airport omfatter hotellprosjektet også fullservicehotellet Clarion Hotel. Hotellene kommer sammenlagt til å ha 718 hotellrom, restauranter, møterom, gym og barer. Byggingen starter i 2020 og planen er at hotellene skal stå klare i 2023. Budsjettet for byggeprosjektet er 120 millioner euro.

På flyplassområdet driver Nordic Choice Hotels Clarion Hotel Helsinki Airport og GLO Hotel Airport fra før. Når det nye hotellprosjektet er ferdig, kommer driften på flyplassen til å bestå av fire hotell med totalt 1045 hotellrom.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS