Kokkelandslaget Community Catering testet formen i Danmark i helgen. (Foto: NKL)

Catering-landslaget testet OL-formen

Kokkelandslaget Community Catering testet formen i Odense i helgen. Danmark vant duellen, men det nystartede norske landslaget fikk nyttig og lærerik erfaring frem mot OL i Stuttgart i februar neste år.

Publisert

– Det ble en real fight, og en veldig god gjennomkjøring i full målestokk, opplyser Espen Wasenius i NKL.

Konkurransen fant sted på Jøni Cookery i Odense, og 240 gjester var spesielt invitert til seansen.

Konkurrerte under reelle forhold

Dette er to av verdens beste cateringlag som møter hverandre. For de danske og norske landslagene var dette første gang konkurrerte sammen og under reelle konkurranseforhold.

– Vi er kokker innenfor en bransje i sterk utvikling, som drar på gode matopplevelser gjennom sosialtjeneste som servering av varme retter og buffé, sier Lars Brynjulf Nielsen, som er danskenes landslagstrener og som var koordinator for landskampen.

Et ekstra spark

– Alle på «Community Catering» er ansatt i en rekke av landets beste kantiner, og vi får et ekstra spark fra å gå i konkurranse og prestere på service fordi det ligger dypt i kokkenes konkurranse DNA. Vårt mål er en teampresentasjon på toppnivå og vi går for gull til Danmark gjennom gastronomi til mange, sier han, og fortsetter:

– For oss er det viktig at kvalitet, mat og service forenes og imponerer dommerne. I tillegg til smak og presentasjon, vurderer vi også hygiene og ressursoptimalisering. Å være med på Cateringland-teamet bidrar til å styrke fagets stolthet og heve nivået i kantiner. For på cateringlandslaget handler det om å være modige nok til å være et forbilde for hele kantineindustrien.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS