18 enkeltstående rom bygd inn i bakken. Slik blir nye Øyna Kulturlandskapshotell på toppen av Inderøy. (Illustrasjon: Joakim Dørum/Green Advisers)

Hotell vokser ut av bakken på Inderøy

18 enkeltstående rom blir bygd inn i bakken. Slik blir nye Øyna Kulturlandskapshotell på toppen av Inderøy i Trøndelag. Spaden stikkes i jorda nå i oktober, og de første gjestene kan sjekke inn allerede sommeren 2020.

Publisert
Eierne Håvard Gausen, Frode Sakshaug og Kristine Daling Sakshaug gleder seg til å se det nye hotellet vokse ut av bakken på Øyna. (Foto: Lena Johnsen).

– Vi skal være et spektakulært tilskudd til hotellbransjen, ikke bare i Trøndelag, men i hele Norge, sier daglig leder Kristine Daling Sakshaug.

Ekteparet Kristine og Frode Sakshaug har fått med seg sterke lokale krefter som eiere, leverandører og entreprenører. Alt fra byggemateriale og design til mat- og kulturopplevelser er kortreist.

– Jeg er sikker på at den unike beliggenheten, arkitekturen og det lokale eierskapet og engasjementet vil gi et løft for Inderøy og hele Trøndelag som destinasjon, sier regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien.

– Spesiell nærhet til landskapet

Ekteparet Sakshaug har ønsket å finne en byggemåte som er tilpasset naturen og ivaretar panoramautsikten på Øyna. Løsningen blir enkeltstående rom bygd inn i bakken.

De store vindusflatene og det at rommene henger ut over skråningen, skaper en helt spesiell nærhet til landskapet. Ønsket om å ivareta naturen, landskapet og utsikten har bestemt rommenes utforming og plassering i terrenget, sier Joakim Dørum i GreenAdvisers, som har stått for planleggingen.

Den Gyldne Omvei

– Vi har høye ambisjoner, og målet er at flere skal ta del i og smake på de kvalitetene Inderøy har. Her på Øyna vil du snart kunne både spise godt og sove godt i et vakkert kulturlandskap, sier Kristine Daling Sakshaug.

Øyna er en del av Den Gyldne Omvei, som nylig ble tildelt Samvirkeprisen 2019 for å ha utviklet et sterkt fellesskap og en sterk felles merkevare.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS