Kvinnene ga Arvesølvet gull! (Foto: Womens Wine & Spirits Award/Det Norske Brenneri)

Kvinner liker også akevitt!

Nå er myten om at jenter ikke liker akevitt endelig knust. I en stor internasjonal konkurranse i London, der det kun var kvinnelige smaksdommere, ble Arvesølvet fatlagret akevitt fra Norge tildelt gullmedalje.

Publisert
Gull til Arvesølvet fatlagret akevitt i «Womens Wine & Spirits Award». 

Arvesølvet er den eneste akevitten som har gått til topps i denne konkurransen.

Nylig fikk Arvesølvet dobbelt gull og heder i International Spirits Award i San Francisco. Denne gang er det London, og «Womens Wine & Spirits Award» (WWSA), som har tildelt den norske akevitten gullmedalje.

Les også: Det Norske Brenneri – blant verdens beste brennerier

Jarle Nereng hos Det Norske Brenneri. (Foto: Det Norske Brenneri)

100 ledende kvinnelige innkjøpere

Det spesielle med denne konkurransen er at det er 100 ledende internasjonale kvinnelige innkjøpere som er dommere og avgjør medaljefangsten.

Over 1000 merkevarer fra 38 land deltok i årets konkurranse, som nylig ble arrangert i ærverdige Royal Yacht Club i London.

– Ikke bare for mannfolk

– Vi får stadig høre at akevitt bare er for mannfolk. Nå har vi kanskje avlivet den myten, sier eksportansvarlig i Det Norske Brenneri, Jarle Nereng i en pressemelding.

– Det er jo også en kjensgjerning at det er en rekke kvinner med i Norske Akevitters Venner. Det handler om å lage en akevitt som gir et elegant sherrypreg og deilige kryddertoner. Vi mener å ha lykkes med det, og nå altså fått gullmedaljer fra både kvinner og menn, fortsetter han.

WWSA regnes som verdens mest prestisjefylte brennevinskonkurranse der det utelukkende er kvinner i juryen.

Les også: Det Norske Brenneri lanserer Harahorn Pink Gin

Arvesølvet med solid vekst

– Arvesølvet har hatt en enorm vekst hittil i år, med over 100 prosent salgsøkning på Vinmonopolet. I tillegg eksporteres den nå til en rekke markeder rundt omkring – fra Tyskland til Thailand. Mye tyder på at akevitt blir det neste store internasjonalt. Blant annet er det flere brennerier som lager fatlagret akevitt i USA. Men den beskyttede originalen, Norwegian Aquavit – ja, den kan bare lages her på berget, sier Nereng.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS