Vin med druen Fiano

Har du hørt om druetypen Fiano? Denne italienske hvitvinsdruen trives svært godt i solfylte Australia.

Publisert

Som navnet tilsier, er hjemstedet til denne hvitvinsdruen i Italia. Nærmere bestemt syd, i Campania, området mange forbinder med Napoli og Amalfikysten. I solsteken i dette området bringer Fiano aromatiske, friske og syrerike viner som fungerer like godt til sjømat som leskende følge på terrassen.

Å få nok friskhet i varme områder er en ettertraktet egenskap i vinens verden, men det har sin pris. Druen er nemlig fra naturens side lite fruktbar, og avlingene har som regel liten avkastning. Selv om dette er positivt i form av økt konsentrasjon og kvalitet på druematerialet fører det samtidig til en kostbar og liten produksjon. Derimot finnes det alltid unntak.

Suksessdrue

I Australia har de lykkes svært godt med å importere italienske druer de seneste årene. I dette solfylte og fruktbare landet er vindruer som tåler ekstrem varme en stor fordel, og på grunn av dette har en rekke produsenter lagt sin elsk på nettopp Fiano. Druene høstes på natten for å bevare fruktigheten.

Australiernes bruk av moderne teknologi og effektiv innhøsting har resultert i at flere prisgunstige alternativer av denne druen har dukket opp på markedet.

Berton Vineyards Fiano 2018 ble lansert i Norge i fjor. Fiano passer fint til salater, skalldyr og sjømat. Den kanskje beste kombinasjonen er sammen noe så enkelt som reker med dill, sitron og majones.

Fiano 2018

Land: Australia

Produsent: Berton Vineyards

Drue: Fiano (100 %).

Alkohol: 12 %.

Varenr: 8348301 (Vinmonopolet)

Pris: 130 kroner

Norsk importør: Interbrands

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS