Finske Koskenkorva med ny design,

Koskenkorva i ny innpakning

Velkjente Koskenkorva relanseres med helt nytt flaskedesign, og her finner du flere drinkvarianter med de nye smakene som i tillegg lanseres. De nye smakene har et nordisk preg; Sauna Barrel, Blueberry Juniper, og Lemon Lime Yarrow.

Publisert
Koskenkorva i ny innpakning.

Koskenkorva vodka skiller seg fra de fleste andre vodkamerker ved at den lages med kildevann som er så rent at det ikke behøver filtrering, og naturlige råvarer som alle er hentet innenfor to mil fra landsbyen Koskenkorva midt i Finland, like sørøst for byen Vasa.

Tre byggarter

Koskenkorva vodka har dyrket frem de tre byggartene, Kunnari, Saana og Erkki, for bruk eksklusivt i sin vodka, med fokus på egenskaper som gir vodkaen den gode smaken.

Ikke noe annet bygg i verden vokser på høyere breddegrad enn bygget som brukes i Koskenkorva vodka. Vekstsesongen på de nordlige breddegrader er kort, med lange, lyse dager som sikrer at bygget blir godt modent før innhøsting.

Ny design

Farmers Julep.

Det nye Koskenkorva-designet er designet av svenske Nicklas Engsäll, som har forsøkt å gjengi Koskenkorvas historie.

Drinker med de nye Koskenkorva-variantene

Under finner du en rekke drinktips med Koskenkorva

Farmer’s Julep (Sauna Barrel)

Idéen bak Koskenkorvas mest unike nye smak for våren, Sauna Barrel, oppstod i den røkfylte heten i en gammel sauna i landsbyen Koskenkorva. Vodkaen modnes på eikefat hvor den får en lett smak av bourbon med et hint av tjære og røk. For å komplementere den særegne smaken, har Koskenkorva vodka utviklet Farmer’s Julep–en røffere versjon av den klassiske bourbon-og mintbaserte drinken, populær blant overklassen i Sørstatene på 1700-tallet. Med ingredienser som absinth og colasirup, er den tilpasset barske bønder og det ujålete livet på landet. Server i en julep-kopp innsurret i avispapir for å holde drinken kjølig i sommerkvelden.

Ingredienser:

30 ml. Koskenkorva Sauna Barrel

20 ml. søt vermouth

Harvester.

15 ml. colasirup

En slant absinth

Mynteblader

Fremgangsmåte: Legg myntebladene i en kopp. Knus dem lett med en morter, og tilsett knust is. Hell ingrediensene over isbiter, og bland. Hell knust is på toppen, og dekorer med en myntekvast. Colasirup: Småkok colaen lett i en stekepanne inntil ca. 1/5 av væsken er igjen. Avkjøl og hell på en flaske for lagring.

Harvester (Lemon Lime Yarrow)

Sitron er en vanlig smakstilsetning i vodka. Koskenkorvas nye smak, Lemon Lime Yarrow, er likevel alt annet enn tradisjonell. Naturlige sitron og limeekstrakter har fått besøk av ryllikurter fra Hämeenkyröi Finland, og gitt den tradisjonelle sitronsmaken en ny vri. «En ny vri» er også en god beskrivelse på drinken som Koskenkorva har utviklet for å komplementere smaken. Med salt og pepper, cherrytomater og basilikum gir den assosiasjoner til innhøstingssesongen og livet på landsbygda.

Ingredienser:

40 ml. Koskenkorva Lemon Lime Yarrow

15 ml. frisk limejuice

20 ml. frisk appelsinjuice

20 ml. sukkersirup

Backyard Smash.

4 stk. gule cherrytomater

10 stk. basilikumblader

Salt og pepper

Sodavann

Fremgangsmåte: Bland cherrytomatene i et mikseglass med vodka. Tilsett de andre ingrediensene og rist kraftig med is. Sil innholdet i en glasskrukke fylt med is, tilsett sodavann og rør. Dekorer med basilikumblader og cherrytomater.

Backyard Smash (med Blueberry Juniper)

Den nye smaken Blueberry Juniper fanger selve essensen av den skandinaviske skogen med smak av blåbær og einebær. Den passer perfekt som base for Backyard Smash –drinken som er både søt og syrlig i smaken, enkel i fremgangsmåten, og serveres best i glasskrukke på vårens bakgårdsfester.

Ingredienser:

40 ml. Koskenkorva Blueberry Juniper

Village Mar-Tea-NI.

20 ml. sitronsaft

15 ml. sukker

4 stk. basilikumblader

1 spiseskje blåbær

Eggehvite (valgfritt)

Fremgangsmåte: Bland blåbær og væskene i et mikseglass og tilsett eggehvite. Rist godt med is, sil innholdet to ganger, og hell det i en glasskrukke fylt med is. Pynt med hele blåbær og en basilikumkvist.


Village Mar-Tea-NI

Gardener.

Glass: tekopp / glass

Ingredienser

40 ml av hvilken som helst av de nye Koskenkorva Vodka-variantene

10 ml sitronjuice

20 ml honningsirup

1/2 ts løse Earl Grey teblader

Fremgangsmåte: Mål opp ingrediensene og shake kraftig. Sil nøye ut i et cocktailglass og server.

Gardener

Glass: Krukke/mason-jar

Ingredienser

40 ml Koskenkorva Vodka

60 ml mandelmelk

2 tsp. honningsirup

1/4 mango

1 tbs. grønnkål

1/2 tsp. Spirulina (fås på helsekostbutikker)

4 stk. spinatblader

Fremgangsmåte: Mål opp ingrediensene i en blender. Blend sammen først uten is. Tilsett en kule med knust is og blend til du har oppnådd en jevn konsistens. Pynt med grønnkål- og spinatblader.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS