Champernod1
Champernod1

Champernod til topps bartenderkonkurranse

Bartendere fra hele landet har den siste tiden sendt inn sine forslag til drinker med anisbrennevinet Pernod. Vinnerdrinken Champernod var innsendt av bartender André Brunvoll fra Bistro Brocante på Grünerløkka. Dommerne beskriver Champernod som Pernod med bobler, med en frisk smak av sitronskall med fin balanse og deilig ettersmak.

Publisert

Majoriteten av dommerpanelet uttrykte skepsis til Pernod som cocktailingrediens, men ble positivt overrasket over hvor godt Pernod egnet seg, skriver Heidi Stumo i en pressemelding.

Etter en lang dag med shaking, smaking og diskusjoner ble Champernod kåret som vinner av bransjens drinkkonkurranse.

Vinnerdrinken

Slik lager du vinnerdrinken Champernod:

* 3 cl Pernod

* 1,5 cl fersk sitronsaft

* 2 cl/dash Mumm Champagne

* 4-5 mynteblader

* ½ barskje hvitt sukker

* 1 knekk sitronskall

Fremgangsmåte: Mynteblader og sitronskall mortes sammen med sukker. Bland i Pernod og shake blandingen. Toppes med champagne og garner med et flytende mynteblad serveres i et cocktailglass.

Nummer to og tre

På andreplass kom Pernod & Peach cocktail, innsendt av bartender Terje Solli (Bakgården Bak, Kristiansand)

* 2 cl Pernod

* 2 cl Cartron peach

* 2 cl sitronsaft

* 1,5 ts melis

* 4 cl vinfersken Purée

Fremgangsmåte: Alle ingredienser shakes og garneres med fersken.

Serveres i et cocktailglass

Tredjeplassen gikk til drinken Caffe la crème, innsendt av bartender Siv Karin Helland fra Ovenpaa i Stavanger:

* 2 cl Pernod

* 2 Kahlúa

* 12 cl varm kaffe

Toppes med pisket kremfløte.

Dommerpanel

Dommerpanelet besto av:* Thomas Revheim, fungerende daglig leder på Balsam Cocktail Lounge på Grünerløkka og brennevinskonsulent i Bar & Business Consulting AS* Jørn Lindseth, tidligere daglig leder Underbar. * Heidi Stumo, Brand Manager for Pernod.

Om Pernod

Pernod er et anisbrennevin fremstilt av naturlige ingredienser som bl.a. stjerne-anis, fennikel og lakrisekstrakt. Pernods historie går helt tilbake til 1789, da dr. Pierre Ordinaire kjøpte resepten av to søstre som destillerte urter for å lage absintekstrakt.

Han flyttet produksjonen til Pontalier i Frankrike og gjorde Pernod kjent som det beste merke på markedet på 1800-tallet. Resepten ble solgt til Henri- Louise Pernods far i 1797. Da forbudet mot å fremstille absint (1915-1920) opphørte, begynte man å fremstille Pernod med stjerne-anis i stedet for absint - slik som vi kjenner produktet i dag.

Powered by Labrador CMS