ThereseØstervoldWorldClass
ThereseØstervoldWorldClass

Østervold vant med drinken Søta Bror

Therese Østervold fra Café Contra Bar i Bergen vant denne uka delfinalen i nordiske bartenderkonkurransen World Class med drinken Søta Bror. Hun er dermed den andre nordmannen som er kvalifisert for den nordeuropeiske delfinalen i Berlin. Fra før er Alexandre Pereira Ruas fra Manolo i Oslo kvalifisert.

Publisert

Therese Østervold er klar for den nordeuropeiske finalen av World Class etter å ha vunnet med drinken Søta Bror.

Sammen med Pereira Ruas og den svenske vinneren, Abdallah ”Boudy” Ghostine, som også ble kåret denne uka, skal hun reise til Berlin for å delta i den nordeuropeiske delfinalen. De beste her går videre til hovedfinalen av World Class i New Delhi i India i juni 2011.

Lærer og bartender

Østervold arbeider til daglig som lærer, men hun har også jobbet som bartender i sju år – mye av tiden på Livingroom i London. Nå arbeider hun som bartender på Café Contra Bar i Bergen.

Therese Østervold.

– Det kjennes helt surrealistisk å vinne. Jeg elsker å lage cocktails, men det er vanskelig å blande drinker og samtidig forklare for juryen hva jeg tenker. Det er virkelig en ære å vinne mot så dyktige konkurrenter, og nå er jeg veldig klar for Berlin, uttalte Therese etter seieren.

Jurybegrunnelsen

Juryens begrunnelse for Thereses seier var følgende: ”Det handler like mye om presentasjon som om selve drinken. Det syns vi at Therese, med drinken Søta Bror (se oppskrift lenger ned i saken), lyktes med. En kombinasjon av kunnskap, innovasjon og show”.

I juryen satt Justin Smyth (European Brand Ambassador Ketel One), Joerg Meyer (eier av den kjente baren ”Le Lion” i Hamburg) og Per Styregård (sjefredaktør for restaurant- og cocktailguiden White Guide).

World Class er en av bartenderbransjens mest prestisjefylte konkurranser, der noen av de fremste innen denne yrkesgruppen kjemper om tittelen Årets bartender. Diageo står bak konseptet.

Søta Bror (Therese Østervold):

* 3 barskjer jordbærpuré

* 3 cl ferskpresset sirtonjuce

* 3 cl Limoncello (sitronlikør)

* 2,5cl vanilje sukkerlake

* 4 cl Ketel One

* 4-5 cl basilikum blader

* Basilikum blader til pynt

Drinken shakes og siles over i cocktailglass.

Pynt med et par basilikumblader

World Class 2011

World Class utvelgelsesprosess:

Definalen i Oslo ble avgjort 25.oktober. Alexandre Pereira Ruas fra Manolo i Oslo ble utnevnt til Norsk vinner.

Delfinalen i Stockholm, 21.mars 2011. Therese Østervold fra Café Contra Bar i Bergen ble utnevnt til norsk vinner og holder dermed Alexandre med selskap i den nordeuropeiske delfinalen i Berlin i mai.

Nordeuropeisk finale i Berlin, 23.mai 2011. Alexandere og Therese, vinnerne fra delfinalene i Oslo og Stockholm, konkurrerer om en plass i den globale finalen i New Delhi.

Global final New Delhi, juli 2011. Bartendere fra mer enn 39 land verden over konkurrerer om den prestisjefylte utmerkelsen ”World Class Bartender of the Year”.

Les mer om World Class på: www.weareworldclass.com

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS