Martini RosatoRoyal2
Martini RosatoRoyal2

Sommerens drinktrend: Musserende cocktails

I sommer er det innbydende glass med boblende innhold som blir den store cocktailtrenden. – Smaksløkene våre skjerpes i kontakt med kullsyre. Derfor blir smaksopplevelsen mer intens når musserende vin tilsettes cocktailinnholdet, sier bartender Steinar Jensen.

Publisert

Martini Royale blir en av sommerens musserende slagere.

- For å oppnå balanse mellom syre og sødme velges kontrasten i toppingen mot innholdet. Er det mye syre i innholdet velges en sødmefylt Martini Asti som topping. Er det mye sødme i innholdet velges en Martini Rosé som topping fordi den er tørrere og er med på å gi cocktailen et balansert uttrykk, sier bartender og fagentusiast Steinar Jensen.

Musserende til slutt

Den musserende vinen tilsettes alltid til slutt for å ta vare på kullsyreboblene og vinens karakteristiske smak og det friske preg.

Toppingen kan variere etter mengde på andre ingredienser. Stopp cirka en centimeter fra toppen av glasset.

Skummet kan gjerne gå høyere.

Musserende cocktails kan serveres i ulike glass alt etter anledning og plassering i festens serveringsrekkefølge.

De fleste vet at musserende vin er rimelig og bruken er utbredt i selskap rundt om i norske hjem. I veldig mange tilfeller kan man bytte ut mineralvannet i drinker og cocktails med musserende vin for å gi smaken en ekstra snert.

Trendy og nyskapende

– Det er de musserende variantene Batoney, Fabulous, Babe fruit, Flirtini og Martini Royale som er de mest trendy og nyskapende i årets smaksuttrykk, og vil utgjøre duggfriske innslag på varme sommerdager. Martini Royale er allerede en internasjonal suksess og vi forventer oss mye av denne sommerlige favoritten i månedene som kommer, sier Trine Vang Lund i Bacardi Norge.

Oppskrifter

Batoney, en av sommerens drinker.

Her er noen oppskrifter til en musserende sommerlig opplevelse:

Batoney

* 4 cl Bacardi Gold

* 4 cl honning

* 2 cl limejuice

* 2 cl appelsinjuice

* Martini Asti

* Lime zest (en strimle av limeskall)

Fremgangsmåte: Hell Bacardi Gold, honning, limejuice og appelsinjuice i en shaker og rør honningen ut før du tilfører is. Rist sammen ingrediensene og sil over i et rocksglass fylt med is. Topp med kald Martini Asti og pynt med en lime zest.

Martini Royale

* 4 cl Martini Rosato

* 12 cl Martini Rosè

* Is

Fremgangsmåte: Fyll et vinglass med isbiter. Skjenk i kald Martini Rosato og Martini Rosè. Ønsker du å pynt drinken kan du bruke kanelstang, appelsinskive og/eller bringebær.

Flirtini

Flirtini - en musserende sommerslager.

* 2 cl Eristoff Vodka

* 2 cl Cointreau

* 6 cl ananasjuice

* Martini Rosé

* 1 Cocktailbær

* Isbiter

Fremgangsmåte: Hell Eristoff Vodka, Cointreau og ananasjuice opp i en shaker med is. Rist sammen ingrediensene og sil over i et cocktailglass uten is. Topp med kald Martini Rosé og pynt med cocktailbær.

Se flere oppskrifter og les mer om sommerens drinktrender i Horeca nummer 4 2010.

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS