bellini
bellini

Kontinental Bar: Fellini

Champagnecocktail regnes som den perfekte aperitiff før en middag med førsteklasses viner der man ikke ønsker å bedøve smaksløkene

Publisert

Hemmeligheten bak en god champagnecocktail er at alle ingredienser har god kvalitet og at alt er godt nedkjølt, også glass og utstyr som brukes ved tillagingen. Drinken må dessuten serveres umiddelbart etter at den er laget.

I champagnecocktails kan man bruke vanlig champagne uten årgang eller gode musserende som produseres i de aller fleste vinproduserende land.

Cava eller prosecco

Det mest vanlige å bruke er en god cava fra Spania eller en prosecco av god kvalitet fra Italia. I de fleste oppskriftene skal det benyttes tørr vin.

Bellini er en berømt champagnecocktail som ble laget av Giuseppi Ciprioni på Harry's Bar i Venezia i 1943, på prosecco og ferskpresset juice av hvit fersken.

Bellini

* 3 cl hvit ferskenpuré

* 10 cl prosecco

Del den hvite ferskenen i to og ta ut steinen. Press ut juicen med elektrisk juicepresse og sil den gjennom en finsiktet sil. Juicen må kjøles til den er helt iskald.

Når du lager Bellini er det en fordel å lage flere som du blander sammen i en stor mugge.

Ha i den kalde ferskenpuréen og hell deretter iskald prosecco i muggen. (Hell forsiktig for å unngå skumming.) Rør deretter forsiktig om, fyll Bellini opp i kalde champagneglass og server.

NB! Det skal aldri brukes is i Bellini - derfor er det meget viktig at alle ingrediensene er iskalde. Hvis ferskenjuicen ikke er søt nok kan du tilsette sukkerlake.

Powered by Labrador CMS