JackGingerDrink
JackGingerDrink

Enkel og klassisk cocktail

Det finnes knapt en enklere drink enn Jack & Ginger. Frisk og delikat, men uten at du trenger å ha ferske ingredienser for hånden. Én del whisky, gjerne Jack Daniel’s Old No. 7, og tre deler ginger ale er alt som skal til.

Publisert

Jack & Ginger.

Få råvarer til tross – det finnes måter å overraske på. I Norge tyr vi ofte til vårt tradisjonelle, søte ingerfærøl, men smaken blir både mer autentisk og røffere om du velger den originale typen.

Her er to gode versjoner, Thomas Henry Ginger Ale og Ginger Beer. Førstnevnte er en tradisjonell ginger ale, med en moden og intens smak av fersk ingefær. Den andre er en mer spenstig og krydret type, for den som liker det spicy. Begge versjoner lanseres nå i det norske markedet og er tilgjengelig i utvalgte butikker.

Ginger ale

Ginger ale har en lang historie, fordelt over fire land og to kontinenter. Sannsynligvis ble ginger ale for første gang laget i England og Irland, men ble raskt eksportert til USA, og senere til Canada i form av en noe tørrere type. Det som virkelig fikk fart på ginger ale-produksjonen var faktisk forbudstiden i USA.

De trengte en tørr og sterk drikke til å blande ut den illegale, ofte hjemmelagde, alkoholen med. Dermed ble ginger ale raskt en favoritt.

Medisin..

I dag tar vi ikke lenger til takke med hjemmebrent, men benytter amerikansk whisky for å oppnå balanse mellom frisk og intens ingefær og fløyelsmyk, røykpregetJack Daniel’s Old No. 7.

Ginger ale brukes ofte, i likhet med fersk ingefær, mot dårlig fordøyelse, reisesyke, hoste og sår hals.

Jack & Ginger

* 4 cl Jack Daniel’s Old No. 7

* Ginger ale

Fremgangsmåte: Ha knust is i et rocksglass. Hell over Jack Daniel’s og topp med ginger ale. Pynt med lime.

Powered by Labrador CMS