Inverted Vesper1
Inverted Vesper1

Tre nye drinker til nyttårsfesten

Jesper Høst, en av landets beste bartendere, har laget tre drinker for Diageo som vil sørge for at du avslutter året med noen skikkelige smaksbomber. Her finner du oppskriften på Høsts nye nyttårsdrinker.

Publisert

Jesper Høst, som i fjor vant Diageos prestisjetunge bartenderkonkurranse Diageo Reserve World Class og som for tiden er barsjef på No.19 på Youngstorget, har utviklet tre drinker som garantert faller i smak under nyttårsfeiringen.

Inverted Vesper er inspirert av James Bonds berømte Vesper Martini, Boogie Street er med sin milde røysmak en skikkelig festdrink mens Zacapa Night Cup er perfekt for å avslutte feiringen.

Inverted Vesper

Inverted Vesper.

– Dette er en twist på James Bonds berømte Vesper Martini fra kapittel fem i Ian Flemmings «Casino Royale». Den er litt mildere på alkohol enn originalen og er den perfekte drinken å servere før middagen når gjestene dine kommer. For å spare litt tid kan du blande ingrediensene på forhånd og røre dem sammen over is når alle er i hus, sier Jesper Høst.

Ingredienser

* 2 cl Tanqueray Ten

* 1 cl Ketel One

* 5 cl Lillet Blanc

Fremgangsmåte: Alle ingrediensene tilsettes over is i et avkjølt røreglass eller en glassmugge, røres elegant i 10-15 sekunder og siles over i et avkjølt cocktailglass. Knekk en sitronzest over og slipp den oppi drinken.

Boogie Street

Boogie Street.

– Dette er en skikkelig festdrink som bør nytes når klokka slår midnatt og rakettene lyser opp himmelen. Den milde røyksmaken i Johnnie Walker Black Label matches av friske florale toner og champagneboblene som kiler deg på tungen, sier han.

Ingredienser

* 4 cl Johnnie Walker Black Label

* 2 cl hylleblomstcordial (fås kjøpt i helsekostforretning)

* 2 cl sitronjuice

* 1 cl sukkerlake

* champagne

Fremgangsmåte: Riv litt appelsinzest i bunnen av et stort vinglass, tilsett Johnnie Walker Black Label, hylleblomst, sitron og sukkerlake, fyll opp med knust is, og topp med champagne. Pynt med appelsinzest og friske mynteskudd.

Zacapa Night Cap

Zacapa Night Cap.

– Når festen går mot slutten, maten er fordøyd og champagnekorkene har fløyet til værs trenger man en røff og lun drink for å sette punktum. Den deilige runde og aromatiske rommen fra Guatemala, Ron Zacapa 23 legger grunnlaget for denne bittersøte cocktailen med friske kryddertoner fra Fernet Branca, avslutter Jesper Høst.

Ingredienser

* 4 cl Ron Zacapa 23

* 2 cl Aperol

* 2 cl søt Vermouth

* en liten teskje Fernet Branca

Fremgangsmåte: Alle ingrediensene tilsettes over is i et avkjølt røreglass eller en glassmugge, de røres godt i 10-15 sekunder og siles over i et avkjølt cocktailglass, eller over is i et rocksglass. Pynt med en stilk rosmarin.

Powered by Labrador CMS