Serverer en alkoholfri sprit!

Det høres litt merkelig ut, men: Seedlip er verdens første destillerte sprit uten alkohol. Den ble grunnlagt av den britiske bonden Ben Branson, som lot seg inspirere av hvordan 1600-tallets apotekere destillerte alkoholfrie botemidler basert på urter.

Publisert

I dag serveres den på mer enn 200 Michelin-restauranter og i flere av verdens ledende cocktail-barer. Nå kommer den til Norge.

Det har det blitt en global trend at stadig flere velger å drikke mindre, spesielt blant unge mennesker. Samtidig ligger Norge godt under gjennomsnittet for alkoholkonsum i Europa, ifølge WHO. Gode alkoholfrie alternativer har det derimot vært en mangel på.

Ben Branson. 
Ben Branson. 

Grunnlagt i 2015

Seedlip fikk strålende mottakelse da den ble lansert i London i 2015. Den ble grunnlagt av den britiske bonden Ben Branson, som lot seg inspirere av hvordan 1600-tallets apotekere destillerte alkoholfrie botemidler basert på urter.

– Min families 300 år lange tradisjon for gårdsbruk og min karriere innen drikkevarebransjen, la grunnlaget for at jeg tilbrakte to år med destillatører, dyrkere og historikere for å skape voksne, komplekse drinker for de gangene du ikke drikker alkohol. Responsen fra både bransjen og forbrukerne har vært overveldende og vi er både stolte og ydmyke over å bli hyllet av pionerer i serveringsbransjen, uttaler Ben Branson.

Alkoholfritt uten kompromiss på smak

Det finnes mange gode grunner til at stadig flere velger å drikke mindre, enten man skal kjøre bil, er gravid eller rett og slett ikke har lyst på alkohol.

En av barrierene for å velge alkoholfrie alternativer, er at de kan oppleves som kjedelige og smakløse. Med Seedlip får du et alkoholfritt alternativ til favorittdrinken.

Seedlip blir blandet og tappet i England. Den skapes gjennom en skreddersydd, seks-ukers prosess med oppløsning, kobberfatsdestillering og filtrering av hver enkelt botaniske ingrediens.

«Spriten» har null kalorier, er sukkerfri, og har ingen kunstige søtnings- eller smaksstoffer. Dermed er Seedlip og tonic et egnet alternativ til alkohol når du ikke drikker.

Tre smaker

Seedlip kommer i tre unike smaker

Garden Shrub.
Garden Shrub.

Seedlip Garden 108 fanger essensen av det engelske landskapet, med sofistikerte toppnoter av håndplukkede erter og høy fra grunnleggerens egen gård, med en kompleks base av urter som grønnmynte, rosmarin og timian.

Seedlip Spice 94 er aromatisk med sterke krydder som kardemomme, og sitrus med en bitter ettersmak fra høykvalitets bark.

Seedlip Grove 42 er en feiring av appelsinen; en voksen sitrusblanding av destillater fra kobberfat, inkludert bitter appelsin, mandarin, blodappelsin, sitrongress, ingefær og sitron.

Alle smakene serveres best med tonic eller som base for martini eller andre alkoholfrie drinker med bitter smak.

Seedlip selges ved utvalgte serveringssteder og forhandlere, blant annet på Himkok, Andre Til Høyre og Topphem i Oslo, Sabi Omakase i Stavanger og The Well på Sofiemyr.

Seedlip er tilgjengelig på Leske.no, som er distributør i Norge

Signaturdrinker med Seedlip

Gardener Grove.
Gardener Grove.

Seedlip Grove 42 og Soda

Høyt glass - fylt med is

50 ml Seedlip Grove

Fyll opp med soda

Pynt med appelsinskall

Seedlip Garden 108 og Tonic

Høyt glass - fylt med is

50 ml/2 oz Seedlip Garden

Legg til en sukkerert

Fyll opp med Fever Tree Indian Tonic

Seedlip Spice 94 og Tonic

Høyt glass - fylt med is

50 ml Seedlip Spice

Fyll opp med Fever Tree Indian Tonic

Pynt med rød grapefrukt.

Les mer i neste utgave av magasinet Horeca (nummer 6 2018)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Seedlip

Seedlip har hovedkvarter i London.

Selskapet er et naturbasert selskap dedikert til å endre måten folk drikker på ved å skape verdens første destillerte, alkoholfrie sprit.

Seedlip ønsker å løse problemet med hva du bør drikke når du ikke drikker, og tilbyr et alternativ til overdrevent søte eller fruktige alternativer. Den serveres i barer, hoteller, restauranter og forselgere i London, Barcelona, Stockholm, Berlin, København, Milano, Stockholm, Hong Kong, New York, Los Angeles, San Francisco, Sydney og Melbourne.

Seedlip serveres dessuten på blant annet The Fat Duck og Eleven Madison Park, samt i verdens ledende cocktail-barer som The Dead Rabbit, Dandelyan, Baxter Inn og The Savoy.

Seedlip fortsetter å bryte grenser, og lanserte verdens første NOgroni på World's 50 Best Bar Awards 2017. De vant gull på Chelsea Flower Show 2016, vant pris for beste nykommer-merke på British Luxury Awards 2017, og pris for beste lansering i The Drinks Business.

Powered by Labrador CMS