Oslofjord Convention Center. (Foto/Illustrasjon: Niels Torp Arkitekter)

Nytt eierskap for Oslofjord Convention Center

Oslofjord Convention Center vil i løpet av kort tid kunne få et eierskap som gjør at fremtidige overskudd skal komme idrett, kultur og samfunnsnyttige formål i Vestfold til gode. Endring i eierskapet vil også gjøre at alle opplevde forbindelseslinjer til trossamfunnet Brunstad Christian Church blir borte.

Publisert
Konsernsjef for Oslofjord Convention Center, Stian Fuglset. (Foto: Oslofjord Convention Center)

– Vi er glade for vedtaket som Brunstadstiftelsen har fattet om å igangsette slike endringer. Det vil fjerne enhver tvil som har vært reist om verdier og eierskap for Oslofjord Convention Center, og gjøre oss enda tydeligere som en fullkommersiell konferanse- og eventarrangør, sier administrerende direktør Stian Fuglset ved Oslofjord.

Multihallen i Oslofjord Arena er beregnet på et stort spenn av idretter. Den er dimensjonert på størrelse med en fotballhall, og har kapasitet på 2000 tribunen. (Foto: Oslofjord Convention Center)

Vil bli Nord-Europas største konferanse- og eventsted

Det er i dag Brunstadstiftelsen som eier Oslofjord Convention Center gjennom selskapet Brunstad Holding AS. Brunstadstiftelsen ble opprettet i 2002, blant annet for å sikre et tydelig skille mellom kirkelig og kommersiell virksomhet, med utgangspunkt i verdier BCC har skapt på Brunstad.

Klatrevegg på opptil 15 meters høyde og egen buldresone i Oslofjord Arena. (Foto: Oslofjord Convention Center)

Det pågår fortsatt utbygging av anleggene på Oslofjord, som vil bli Nord-Europas største konferanse- og eventsted når alt er ferdigstilt. Planen har hele tiden vært å gjøre endringer i formål og eierskap når utbyggingen er ferdig, men dette arbeidet vil nå bli fremskyndet, opplyser daglig leder Alf Aadalen i Brunstadstiftelsen.

– Kirkesamfunnet Brunstad Christian Church har ikke hatt intensjon om å være eier av eller drive Oslofjord kommersielt, men har hatt behov for å sikre at det finnes et sted for å gjennomføre kirkens internasjonale stevner med mange tusen deltakere. Oslofjord har kapasitet til dette, og BCC vil bare være kunde uten fordeler et eventuelt eierskap ville gitt, sier Aadalen.

Hallen kan deles i fire, med nedsenkbare skillevegger som muliggjør parallelle arrangementer og aktiviteter. Multihallen har en gulvflate på ca. 8000 kvadratmeter. (Foto: Oslofjord Convention Center)

På bakgrunn av mediedekning der både Brunstadstiftelsen og Oslofjord har blitt stilt til ansvar for BCCs syn på homofili, sier Aadalen at stiftelsen velger å informere om det pågående arbeidet tidligere enn man opprinnelig hadde planlagt.

Ikke opplevd et tydelig skille mellom BCC og Oslofjord

Målet for arbeidet er blant annet å finne den eierformen som er best egnet for å ivareta og dokumentere en full frikobling av Oslofjord fra BCC. Et delmål i prosjektet er at fremtidige overskudd ikke skal komme BCC til gode, men skal fordeles på frivillighet og samfunnsnyttige formål i Vestfold.

– For Oslofjord er det viktig at våre eiere har valgt å fremskynde dette arbeidet og informere omverden om det. Oslofjord har hele tiden arbeidet fritt og selvstendig for å bli Norges fremste konferansesenter, men mange potensielle kunder og andre har opplevd at det ikke har vært et tydelig nok skille mellom BCC og Oslofjord. Vi er glade for arbeidet som vil fjerne all tvil rundt dette, sier Fuglset i pressemeldingen.

Brunstadstiftelsen opplyser at man i arbeidet med å utvikle en god og ryddig eierstruktur, blant annet har benyttet Boston Consulting Group, og at det er ventet at prosessen frem til at en endelig løsning kan iverksettes vil være ett til to år. Dette skyldes blant annet endringen man planlegger i Brunstadstiftelsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Oslofjord Convention Center AS

Oslofjord Convention Center er et kommersielt konferanseselskap etablert i februar 2003. Sommeren 2004 sto det nye konferansesenteret klart, og 1. oktober samme år ble senteret offisielt åpnet.

Oslofjord er i dag et særegent og unikt konferansesenter med stor kapasitet, avanserte medie- og kommunikasjonsløsninger, og miljøvennlig profil.

Oslofjord har som målsetting å være én av Nord-Europas ledende fasilitetsleverandør innen event- og konferansemarkedet, med høye krav til service, kvalitet, samarbeids- og gjennomføringsevne.

Powered by Labrador CMS