Spektakulære Hotel Føroyar på Færøyene blir fra mai en del av Nordic Hotels & Resorts.
Spektakulære Hotel Føroyar på Færøyene blir fra mai en del av Nordic Hotels & Resorts. Bygningen oppleves som harmonisk integrert med naturen når man betrakter den utenfra: Det lave bygget smelter sammen med omgivelsene.

Nordic Hotels & Resorts til Færøyene

Nordic Hotels & Resorts, som er en del av Strawberry, ekspanderer ut i Atlanterhavet. Fra 1. mai blir det spektakulære Hotel Føroyar i Tórshavn på Færøyene en del av Nordic Hotels & Resorts’ portefølje av destinasjonshoteller.

Samarbeidet er en del av selskapets store ekspansjonsreise, der de fortsetter å ta en helhetlig tilnærming til det nordiske hotellmarkedet.

Ved hovedstaden

Høyt over Tórshavn troner ærverdige Hotel Føroyar.
Høyt over Tórshavn troner ærverdige Hotel Føroyar.

Høyt over Tórshavn troner ærverdige Hotel Føroyar med en imponerende panoramautsikt over havet. 

Hotellets rike historie strekker seg tilbake til 1933, da det først etablerte seg som et hotell nede i byen. Etter en betydelig ekspansjon og transformasjon, ble det flyttet til dagens bygg i 1983. Bygget ble da designet av danske Friis & Moltkr A/S.

Bygningen oppleves som harmonisk integrert med naturen når man betrakter den utenfra: Det lave bygget smelter sammen med omgivelsene, som om det var formet av klippene selv.

Hit, til en øygruppe midt mellom Norge (60 mil vest/nordvest for Bergen), Island og Skottland, kommer besøkende fra nær og fjern for å utforske den unike færøyske kulturen.

Nytt spa vil stå helt ferdig i 2024

I 2020 gjennomgikk Hotel Føroyar en betydelig oppgradering, der de blant annet økte antall rom fra 160 til 200, inkludert nye executive-suiter. Som en del av utvidelsen, åpnet hotellet også i 2021 den første delen av sitt nye spa, Ress. Spaet vil stå helt ferdig med dampbad, stenbad, badstuer, iskulp, utendørs boblebad og basseng på taket i 2024.

I tillegg til dette kan hotellet skryte på seg førsteklasses barer og restauranter, inkludert restaurant Ruts som serverer lokale og sesongbetonte råvarer, den avslappede 1033 Café og Bar, samt en velbesøkt vinkjeller.

Hotellet har også en konferanseavdeling med ni møterom med kapasitet for to til 350 personer. Den største bankettsalen, med utsikt over Tórshavn, kan ta opptil 350 sittende gjester.

Første Strawberry-hotell på Færøyene

Fra et av de 200 rommene på Hotel Føroyar.
Fra et av de 200 rommene på Hotel Føroyar.

Nordic Hotels & Resorts, sammen med morselskapet Strawberry, har lenge hatt en sterk tilstedeværelse i markedet for premiumhoteller i Sverige, Norge, Finland og Danmark.

Den nye etableringen fører dem nå til deres første destinasjon på Færøyene, et fascinerende reisemål som er mer tilgjengelig enn mange er klar over – kun to timers flytur fra København.

– Vi får nå en resort på et av verdens vakreste steder, som vil være et perfekt tilskudd i vår portefølje av eksklusive cityhotell, boutiquehotell & resorts. Med dette samarbeidet fortsetter Nordic Hotels & Resorts og Strawberry å befeste vår posisjon som den største og raskest voksende hotellgruppen i Norden, sier eier av Strawberry, Petter Stordalen.

– Drømmedestinasjon

– Jeg er veldig stolt over å knytte Hotel Føroyer til Nordic Hotels & Resorts. Vår del av verden er en drømmedestinasjon for mange, og nå vil vi kunne tiltrekke enda flere gjester fra hele Norden. Nordic Hotels & Resorts imponerer med en stor ekspertise innen kommersiell strategi, merkevareutvikling og teknologi. Med vår lange erfaring innen færøysk kultur, natur og gastronomi vil dette bli et femstjerners samarbeid, sier hotelldirektør på Hotel Føroyar, Johannes Jensen, i en pressemelding.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS