Helene Skjenneberg er administrerende direktør for Leon i Norge og Sverige, en britisk restaurantkjede som nå skal etableres i de to landene. (Foto: Morten Holt)
Helene Skjenneberg er administrerende direktør for Leon i Norge og Sverige, en britisk restaurantkjede som nå skal etableres i de to landene. (Foto: Morten Holt)

Skal lede ny sunn fastfood-kjede i Norge

Restaurantkjeden Leon, som med sitt sunne konsept regnes som fremtidens fastfood, har inngått en avtale med Umoe Restaurants om å etablere seg i Norge og Sverige. Helene Skjenneberg er ansatt som admnistrerende direktør, og skal lede satsingen i de to landene.

Publisert
Helene Skjenneberg har mange års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen, og har de siste årene ledet Mat & Drikke AS, som har flere restauranter på Aker Brygge. (Foto: Morten Holt)
Helene Skjenneberg har mange års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen, og har de siste årene ledet Mat & Drikke AS, som har flere restauranter på Aker Brygge. (Foto: Morten Holt)

Oslo blir den første byen utenfor England hvor kjeden etableres. Skjenneberg har mange års ledererfaring fra hotell og restaurantbransjen. Hun har en fortid både i Nordic Choice Hotels (Quality Hotel Høie Taastrup i Danmark og Clarion Hotel Royal Christiania) og Scandic Hotels (Scandic Hotel Arendal), men har siden 2006 vært ansatt i Mat & Drikke AS, der hun ble administrerende direktør 1. januar 2010. Mat & Drikke AS har blant annet velkjente Lekter’n, DS Louise og Albert Bistro på Aker Brygge i sin portefølje.

Helene Skjenneberg. (Foto: Leon)
Helene Skjenneberg. (Foto: Leon)

Les også: Mat & Drikke utvikler egne ledere

Les også: Ansiktsløftning på Aker Brygge

Revolusjonere fastfood-markedet i Norge og Sverige

Helene Skjenneberg får ansvaret for å etablere Leon både i Norge og Sverige. Nå ser hun frem til å revolusjonere det norske og svenske fastfood-markedet.

Leon har om lag 50 restauranter i Storbritannia. Oslo blir første destinasjon for kjeden i Norden.
Leon har om lag 50 restauranter i Storbritannia. Oslo blir første destinasjon for kjeden i Norden.

– Leon representerer noe nytt, og har gjennom 13 år fått et solid fotfeste i England. Det å kunne spise denne formen for nyskapende hurtigmat som er godt og sunt og i tillegg gjør deg godt passer fint inn i en travel hverdag. Jeg tror mange nordmenn har manglet et restauranttilbud hvor maten i tillegg til å smake godt også har vært næringsrik og sunn – det skal vi nå gjøre noe med. Maten fra Leon er et godt bevis for at dette er mulig, sier Skjenneberg, som får tittelen administrerende direktør for Leon i Norge og Sverige.

Vokser i Storbritannia

Leon er en av de sunneste og hurtigst voksende restaurantkjedene i Storbritannia. Den første Leon-restauranten ble åpnet i London i 2004. Menyen består i hovedsak av kylling, fisk og grønnsaker i kombinasjoner med urter, planter og krydder.

– I Leon har vi funnet en revolusjon. Dette er fremtidens fast food som består av sunn mat som gir deg en god følelse etterpå. Vi ønsker å gi alle mulighet til å spise sunt og godt fra frokost til middag. Alle våre matretter vil være basert på naturlige råvarer som gir et næringsrikt, godt og smakfullt måltid. Fundamentet for alt Leon gjør er bærekraftig, hos oss skal kundene spise et godt måltid som de vet er bra for både helsen og miljøet, sier Jens Ulltveit-Moe, som er styremedlem og eier av Umoe Restaurants.

Først Oslo, deretter 20 nye Leon-restauranter på tre år

Umoe Restaurants har nå fått på plass franchiserettighetene for Norge og Sverige. Oslo blir den første byen hvor konseptet blir etablert i starten av neste år. Deretter skal Leon etableres i Sverige. Planen er om lag 20 nye Leon-restauranter i Norge og Sverige i løpet av de neste tre årene.

Konsernsjef for Umoe Restaurants, Sverre Helno. (Foto: Umoe)
Konsernsjef for Umoe Restaurants, Sverre Helno. (Foto: Umoe)

Du kan lese mer om kjeden på Leonrestaurants.co.uk

Umoe Restaurants AS driver en rekke restauranter, som blant annet omfatter kjeder som Starbucks, Peppes Pizza, Burger King, Eataly og TGI Friday's.

– Det har vært svært viktig for oss å finne riktig partner. I Umoe Restaurants har vi funnet en profesjonell organisasjon som deler vår filosofi om at det skal være enkelt å få tilgang på sunn mat som er bra for både kroppen og kloden, sier konsernsjef og en av gründerne for Leon, John Vincent.

Kjede med rundt 50 restauranter

Kort tid etter åpningen av den første Leon-restauranten i 2004, ble den kåret den beste nye restauranten i Storbritannia av Observer.

I dag har fastfood-kjeden 49 restauranter i Storbritannia og to i Nederland (på flyplassen Schiphol), og bare det siste året har de åpnet 15 nye serveringssteder.

Kjeden ble etablert av John Vincent, Henry Dimbleby og Allegra McEvedy, og de har hentet mye inspirasjon fra Middelhavet. De ønsket å skape en revolusjon innenfor fastfood ved å gjøre maten ferskere, mer smakfull og naturlig.

– Vi opplever en økende etterspørsel etter sunn mat og med lanseringen av Leon skal vi dekke dette behovet og drive utviklingen på dette området. Vi skal etablere oss på steder hvor det er mye mennesker, slik at det blir enklere å få tilgang på sunn mat. Vi tror Leon vil appellere til forbrukere som er bevisste på hva de spiser, og vi er veldig motiverte for å etablere et så nyskapende matkonsept i Norge og Sverige, sier konsernsjef for Umoe Restaurants, Sverre Helno.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Umoe Restaurants

Umoe Restaurants AS er et ledende restaurantkonsern med en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.

Konsernet har nærmere 9000 medarbeidere fordelt på over 330 restauranter og kafeé.

De er ansat i kjente merkevarer som Starbucks (geografisk lisenstaker), Peppes Pizza, TGI Fridays (Master franchise), Burger King (Master franchise) og Blender, en leverandør av mat- og drikkekonsepter på lufthavner og i kjøpesenter.

Umoe Restaurants AS eier også 50 prosent av Rail Gourmet Togservice AS. Umoe Restaurants eies av Umoe Group som eies av Jens Ulltveit-Moe og hans familie.

Nå fører Umoe Restaurants den britiske fastfood-kjeden Leon til Norge og Sverige.

Les mer på Umoerestaurants.com

 

Powered by Labrador CMS