Foto: Ihne Pedersen

Fem vinnere i årets NM i Kaffekunst

Preben Oosterhof vant «Coffee in good spirits», Ingrid Aas vant «Cup tasting», Sara Mahmood vant «Latte art», Rory Rosenberg vant «Classic barista» og veteranen og verdensmesteren Odd Steinar Tøllefsen vant «Brewers cup».

Publisert

Etter fire dager med smaking, brygging, cupping, dufting og klassifisering, kunne Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon og nasjonal koordinator for SCAE Norge, kåre vinnerne i de fem grenene som inngår i norgesmesterskapet.

Gjøre mer ut av den spennende råvaren

Arrangementet samlet mange tilskuere. På enkelte dager var så mange som rundt 200 tilskuere til stede på konkurransearenaen.

– Vi er veldig glade for at vi har gjennomført et åpent NM under Smak 2017. Dette har vært en utmerket arena som har passet godt for et slikt arrangement, sier event-koordinator i SCAE, Madeleine Solheim Johnsen.

– Her er det mange mennesker som er opptatt av både smak og kaffe, og vi er jo også interessert i å få enda flere serveringssteder til å gjøre mer ut av den spennende råvaren som kaffe er. Samtidig ser vi også en økende interesse for spesialkaffen. Det er bl.a. etablert flere mikrobrennerier de siste årene som en konsekvens av det. Derfor mener jeg det passer bra å kombinere et Norgesmesterskap med et bransjearrangement som SMAK 2017, fremhever Johnsen.

Fremme kvalitet

– Det er forøvrig verd å merke seg at nivået på norske baristaer er meget høyt. Mange har gjort det skarpt i internasjonale mesterskap, og det vi har sett under årets NM bekrefter at mange er opptatt av å fremme kvalitet både når det gjelder tilberedningsprosesser og råvarer. Dette ønsker vi å få ut til det kaffeinteresserte publikum. Slik sett var SMAK 2017 en fin ramme for årets NM, sier Madeleine Solheim Johnsen.

Fine smaksopplevelser

– De fleste av oss har et forhold til god kaffe. Det er en del av norsk kulturarv. Samtidig er dette en råvare som betyr svært mye for norske serveringssteder – både når det gjelder gjesteopplevelsen og inntjening. Derfor er jeg glad for at vi fikk anledning til å avholde Norgesmesterskapet i kaffekunst på Smak 2017, sier prosjektleder for Smak 2017, Torill Engelberg.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS