Santa Maria åpner popup-restaurant på Nedre Løkka på Grünerløkka. (Foto: Nedre Løkka)

Santa Maria med popup-restaurant på Grünerløkka

Santa Maria åpner en midlertidig restaurant i samarbeid med Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge på Grünerløkka.

Publisert
Fra Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge på Grünerløkka. (Foto; Nedre Løkka)

Her vil det serveres retter fra Santa Marias smaksrike krydderverden. Det er en såkalt «popup-restaurant», og den vil være åpen i to uker etter åpningen førstkommende mandag – 19. februar.

Mat skal serveres på nye måter

«For folk flest i vårt langstrakte land er Santa Maria et fast innslag i fredagstacoen. Nå ønsker Santa Maria å invitere deg «hjem» til seg for å vise at taco ikke er bare kjøttdeig i tortilla og at det finnes en rekke andre alternative og smaksrike retter til fredagstacoen», heter det i en pressemelding.

Stian Hvaal Møller, som leder Santa Maria i Norge, sier de satser stort på å møte kundene på en ny måte og i en egen atmosfære.

– På Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge skal vår mat serveres – men på nye måter. Vi gjør det for å vise hvordan du kan kombinere asiatisk med texmex, og vi gjør det for å overraske med salte og søte smaker i en herlig kombinasjon. Ikke minst gjør vi det for å vise at variert mat ikke trenger å være komplisert. Med en midlertidig restaurant skaper vi en hyggelig ramme rundt et måltid. Vi kommer tettere på forbruker, og alle får smake mulighetene som ligger i vårt enorme sortiment, sier Hvaal Møller.

Lanserer nye retter

På den midlertidige restauranten vil det også være mulig å oppleve Santa Marias nye latinamerikanske retter. Santa Maria Latin American Kitchen er enkle og smaksrike retter som du lager raskt hjemme – med mange variasjonsmuligheter.

– Vi ser en stadig tydeligere tendens til at nordmenn er glade i det latinamerikanske kjøkkenet. Vi har derfor valgt å lage en helt egen serie med ris og sauser som du enkelt kan lage hjemme. Latin-Amerika er en region med et stort kulturelt mangfold. Men én ting har landene til felles – lidenskapen for mat. Jeg anbefaler alle å ta turen innom restauranten for å teste én eller flere av de nye rettene våre, sier Stian Hvaal Møller i pressemeldingen.

Santa Maria-inspirerte cocktails

Eierne av Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge serverer til daglig cocktails inspirert av Grünerløkka og verdensmetropolen New York. Nå har Santa Maria utfordret dem til å kombinere sitt krydder med bartendernes kunstneriske frihet for å lage drinker som passer den verdensomspennende menyen.

– Det de lager på Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge, er rene kunstverk. Det blir spennende å se hva slags smakskombinasjoner de lager med vårt krydder. Det er ikke lett, men vi er sikre på at det de kommer frem til både er spennende og godt. Vi tror også at dette er bruksområder for krydder som mange ikke tenker på, sier Stian Hvaal Møller.

– Vi håper så mange som mulig legger turen innom vår midlertidige restaurant. Her vil du kunne smake noe nytt i form av både fast og flytende føde. Ikke minst vil du få inspirasjon til hva du kan lage hjemme, være seg om det er til hverdag eller fest, avslutter Stian Hvaal Møller.

Restauranten er åpen til og med lørdag 3. mars. Det er drop-in, men dersom man er over 6 personer kan bord bestilles på Nedrelokka.com.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS