Toril Renaa hos Renaa i Stavanger har fått Rogaland fylkeskommunes hederspris for arbeidet med rekrutteringen til matfagene. (Foto Renaa Restauranter)

Hederspris til Renaa

Rogaland fylkeskommune har delt ut en hederspris til Renaa, ikke Sven-Erik, men til hans kone Torill, for arbeidet med rekrutteringen til matfagene.

Publisert
Torill Renaa (midten) sammen med lærlingene Hussein Albederi og Rikke Norbø, som nylig fikk sølv i NM for lærlinger. (Foto: Renaa Restauranter)

Torill Renaa får prisen for sitt brennende engasjement for læringer. Kvalitet, bransjestolthet og matglede er grunnsteiner i hennes opplæringsfilosofi. Med Torill Renaa i spissen, får læringene ved Renaa Restauranter en opplæring som går utover det som kan forventes, både faglig og sosialt, heter det fra Rogaland fylkeskommune.

Renaa er mest kjent for å være den første restauranten utenfor Oslo i Norge som ble tildelt en Michelin-stjerne. Torill og Sven Erik Renaa (Norges Bocuse d’Or-deltaker i 2007) står bak restauranten.

Hederspris til Torill Renaa. (Foto Renaa)

Restauranten har også hevdet seg meget bra i lærling-konkurranser de siste årene, og da har Torill Renaa vært en meget viktig støttespiller.

Les også: Sølv til lærlingene fra Renaa Restauranter i NorgesCup 2019

Les også: Første Michelin-stjerne utenfor Oslo til Renaa i Stavanger

Les også: Renaa flyttes til luksushotell

Enorm motivasjon og inspirasjon

– Jeg veldig stolt, både av lærlingene våre og Rogaland fylkeskommune, som virkelig viser at vi er matfylket og at matfagene er viktige for regionen med å se en servitør på denne måten. Det er en stor dag for oss. Prisen gir enorm motivasjon og inspirasjon til våre lærlinger og oss som lærebedrift, sier Torill Renaa.

Les også: Renaa kåret til Norges beste

Jurybegrunnelsen

«Torill Renaa får hedersprisen 2018. Hun har et engasjement, og et stort hjerte for lærlingene sine. Kvalitet, bransjestolthet og matglede er stikkord for opplæringen som Torill har ansvaret for. Opplæringen som gis hos Renaa restauranter går utover det som er forventet, både faglig og sosialt, og det er Torill som er ansvarlig for lærlingene i servitør- og kokkefaget. Innsatsen til årets hedersprisvinner er viktig både for lærlingene, men også for rekruttering til bransjen. Hun løfter frem fagene og viser at det er store muligheter for en spennende arbeidshverdag og, ikke minst, karriere i bransjen. Alt dette krever målrettet trening og bak roret står årets vinner med sitt brennende engasjement for faget, bransjen og lærlingene sine».

Prisen ble delt ut under på fag- og svennebrevutdelingen i Stavanger torsdag kveld, 7. februar.

Se film her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS