NHO Reiselivs direktør for arbeidslivspolitikk, Magne Kristensen. (Foto; NHO Reiseliv)

Horecaansatte med god lønnsvekst

Ansatte i hotell og restaurant blant yrkesgruppene med størst lønnsvekst. Denne uka la Teknisk Beregningsutvalg frem nye tall som viser hvor stor lønnsveksten var i 2019. Statsansatte ble lønnsvinnere med en lønnsvekst på 3,8 prosent. På andreplass følger ansatte i hotell og restaurant med en lønnsvekst på 3,7 prosent.  

Publisert

– Dette viser at ansatte i restaurant og hotell har hatt en svært god lønnsvekst i 2019. Lønnsveksten var høyere enn alle andre yrkesgrupper innenfor privat sektor. Påstander om dårlig lønnsutvikling i hotell og restaurantbransjen gir et feilaktig bilde, og det bekrefter de foreløpige tallene fra Teknisk Beregningsutvalg, sier NHO Reiselivs direktør for arbeidslivspolitikk, Magne Kristensen.

For de største forhandlingsområdene samlet er lønnsveksten fra 2018 til 2019 beregnet til 3,4 prosent – en oppgang fra 2,8 prosent i 2018, ifølge de foreløpige tallene fra Teknisk Beregningsgrunnlag. Den endelige rapporten kommer i slutten av mars.

– Hotell- og restaurantansatte har hatt en markant høyere lønnsvekst enn øvrige arbeidsgrupper. Det er dette som er realiteten, og som legger grunnlaget for årets lønnsoppgjør, avslutter Kristensen.

Last ned illustrasjon over lønnsutviklingen for noen hovedområder her. Grafen er hentet fra presentasjonen holdt på pressekonferansen til Teknisk Beregningsutvalg.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS