Emil Lundemo (til venstre) og Knut Lernes på kjøkkenet i Oberstdorf. (Foto: Skiforbundet)
Emil Lundemo (til venstre) og Knut Lernes på kjøkkenet i Oberstdorf. (Foto: Skiforbundet)

Scandic-kokker skal lage den norske VM-maten

Scandic-kokkene Emil Lundemo Bakken (23) og Knut Lernes (23) skal mette norske langrennsstjerner under ski-VM i Oberstdorf.

Publisert

Sammen med mentor og veileder Lars Erik Vesterdal, som er sjefskokk på Scandic Nidelven, har de komponert en variert og næringsrik meny som skal gi Therese Johaug, Johannes Høsflot Klæbo og de andre norske utøverne de beste forutsetninger for å prestere i sporet.

Scandic er sponsor

– Vi har gledet oss veldig til å komme i gang, sier de talentfulle kokkene fra Scandic Nidelven og Scandic Hell.

Sist fredag satte de seg i bilen sammen med en person fra det norske smøreteamet og kjørte de drøyt 50 milene til Oslo. Herfra gikk turen med fly til Oberstdorf, der de skal tilberede fire daglige måltider for de norske langrennsstjernene og et støtteapparat som til sammen teller 58 personer.

Scandic er sponsor av langrennslandslaget, og kokkene ble hentet inn da landslagets egne kokker ble forhindret i å reise nedover.

Ujålete og smakfullt

Emil Lundemo Bakken er en av dem som skal lage den norske VM-maten i Oberstdorf. (Foto: Morten Holt, arkiv)
Emil Lundemo Bakken er en av dem som skal lage den norske VM-maten i Oberstdorf. (Foto: Morten Holt, arkiv)

– Vi skal lage solide, gode og riktig sammensatte måltider med rikelige mengder protein og riktige typer karbohydrater. Det skal være ujålete og smakfull mat som det skal være godt å jobbe på, sier Lundemo Bakken.

– Det er ikke hver dag vi går på jobb for å mette internasjonale topputøvere, så det blir en spennende utfordring. Siden vi skal lage mat til de samme menneskene over tid, må vi også legge mye innsats i å gjøre den allsidig og variert, legger kollega Lernes til.

Bra tidspunkt

Begge de to kokkene har vært permittert det siste året på grunn av Covid-19. Da de fikk henvendelsen om å bli med landslaget til Oberstdorf, bestemte de raskt at dette var noe de ønsket å være med på.

– Det kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Det er kjedelige tider med strenge restriksjoner og begrensede muligheter, og da er det fint å få reise til et nytt sted og oppleve noe annerledes og spennende, sier Lernes.

Har forberedt seg i karantene

Når de nå sluttet seg til den norske VM-troppen som skal kjempe om medaljer i Oberstdorf, har de sittet 10 dager i karantene i sine respektive leiligheter i Trondheim. De har imidlertid ikke ligget på latsiden. Via Teams har de gjort grundige forberedelser for ukene som venter, og nå gleder de seg til å bruke kokkeferdighetene sine i et annet land og i nye omgivelser. Under VM, som strekker seg fra 25. februar til 7. mars, skal de samarbeide med tre lokale kokker.

– Det blir nok høyt tempo og mye arbeid, men det er jeg vant med fra før. Jeg ser frem til å komme i gang med arbeidet, og vi får sørge for å vise våre tyske kollegaer hvordan vi lager Norges beste frokost, sier Lundemo Bakken, som ved siden av arbeidet på Scandic Nidelven har markert seg som konkurransekokk, og blant annet har vunnet Jeunes Chefs Rôtisseurs.

Les også: Emil Lundemo Bakken vant kokkekonkurranse

– Tillitserklæring til oss i Scandic

Direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, Morten Malting, gleder seg stort på vegne av de norske kokkene og føler seg trygg på at de vil gjøre en solid jobb for verdens beste langrennsutøvere.

– Dette er en fantastisk mulighet for Lundemo Bakken og Lernes til å markere seg, og den muligheten er jeg sikker på at de kommer til å gripe. Samtidig er det også en stor tillitserklæring til oss i Scandic, sier Malting i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS