Servitørlærling Camilla Brukveen (til høyre) sammen med fagleder Anna Avdem på Avdemsbue.
Servitørlærling Camilla Brukveen (til venstre) sammen med fagleder Anna Avdem på Avdemsbue.

Norges eneste «lærlingslepp»

Nord-Gudbrandsdal samler krefter for å skaffe arbeidskraft. Torsdag 9. februar arrangeres tidenes første «lærlingslepp» samtidig med det tradisjonelle «stillingssleppet».

Publisert

Lærlingsleppet er unikt i Norge.

– Det er trolig ingen andre steder som samler så mange læreplasser på en felles plattform, sier Bjørg Vole i Opplæringskontoret Gudbrandsdalen.

Det er mange gode lærebedrifter i regionen, som bidrar til at elevene får fullført utdanningen sin frem mot fagbrevet. Og det er stor variasjon i ulike bransjer som tilbyr læreplasser.

Servitørlærling Camilla Brukveen.
Servitørlærling Camilla Brukveen.

– Vi har alt fra entreprenører til butikker, fra helsefag til byggfag, og mange innen mat og reiseliv. Det fine med et årlig lærlingslepp er at vi får synliggjort mange læreplasser på en gang. Det gjør det enklere for ungdommene å orientere seg i arbeidsmarkedet, sier Vole.

Tips til søkere

Det å søke lærlingplass kan være spennende nok i seg selv. Og Vole byr på et par tips for de som skal skrive søknad og håper på drømmebedriften for lærlingtiden sin.

– Det som er viktig for elevene når de skal søke læreplass er at sender en ryddig søknad, og at de er raske på å svare de som tar kontakt. Send også flere søknader, selv om du ved første øyekast ikke tror alle bedrifter er noe for deg, oppfordrer Vole.

Digitalt slepp

Fagsamling mat og reiseliv på Hindseter.
Fagsamling mat og reiseliv på Hindseter.

Stillingslepp, lærlingslepp og jobbmesse arrangeres på samme dag, torsdag 9. februar. Stillingssleppet og lærlingsleppet er digitale og har egen livesending, mens jobbmessa er fysisk. Jobbmessa blir arrangert på Nord-Gudbrandsdal vgs avdeling Otta, og dette er en fin arena for lærlinger å snakke med mulige arbeidsgivere.

Kommunene nord i Gudbrandsdalen har mange reiselivsbedrifter, kommunale læreplasser, entreprenørbedrifter og mange flere.

Byr på en bra hverdag

Regionsenteret Otta og de ulike tettstedene i Nord-Gudbrandsdalen ligger blant mektige naturområder. Mange av de som søker lærlingplass og stilinger her vil ha en større nærhet til naturområdene og fritidsmulighetene det byr på. Det er også mange som er opptatt av det urbane bygdelivet.

– Vi har så mange gode kvaliteter i kommunene våre, og både i stillingssleppet og lærlingsleppet er det virkelig noe for alle. Så det er bare å følge med 9. februar, sier prosjektkoordinator Kristin Haave fra interkommunalt politisk råd i Nord-Gudbrandsdal.

Om arrangementet og arrangørane

Stillingssleppet, lærlingsleppet og jobbmessa blir arrangert torsdag 9. februar 2023, og er et samarbeid mellom Interkommunalt råd Nord-Gudbrandsdal, NAV, Karriere Innlandet Gudbrandsdalen, Nord-Gudbrandsdal vidaregåande skule og seks opplæringskontor.

Stillingssleppet og lærlingsleppet finner du på www.komtiloss.no, jobbmessa på Nord-Gudbrandsdal videregående skole avdeling Otta.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS