Per Espen Thorgersen.
Per Espen Thorgersen.

Ny driftsdirektør Festningshotellene

Festningshotellene satser ytterligere på mat og drikke, og knytter til seg Per Espen Thorgersen som driftsdirektør (COO). Thorgersen, som er utdannet kokk, skal ha et sterkt søkelys på selskapets mat- og drikkesatsing.

 Per Espen Thorgersen har de tre siste årene arbeidet med utvikling av Romsdalen og Åndalsnes som reiselivsdestinasjon, først og fremst med oppstart og utvikling som daglig leder av Eggen restaurant bygget på toppen av byfjellet Nesaksla, men også med etablering av Romsdalsgondolen.

Matvisjonen til Eggen restaurant har vært at det skal være en forlengelse av opplevelsen av Romsdalseggen. Kongstanken har vært å arbeide med lokale og regionale råvarer i moderne varianter.

Utdannet kokk

Thorgersen er utdannet kokk, og har arbeidet på flere restauranter i sin karriere: Kjøkkensjef på Solsiden, utvikling av Lofoten Fiskerestaurant sammen med Fursetgruppen og To Rom & Kjøkken.

Han er også utdannet pedagog, og har i 10 år arbeidet i Akershus/Viken fylkeskommune med utdanning og rådgivning innen restaurant- og matfagene. 

Flytter hjem

– Min tid i Romsdalen AS og Norwegian Travel har vært utrolig spennende, lærerik og utfordrende, og det er med tungt hjerte jeg forlater høye fjell og dype fjorder i Møre og Romsdal, flotte kollegaer og vender nesen til hjemlige trakter i Drøbak. Vi har bygget opp Åndalsnes med Romsdalsgondolen og Eggen restaurant til en destinasjon som blir lagt merke til både nasjonalt og internasjonalt, sier han.

 – Samtidig ser jeg virkelig frem mot å få arbeide med Tony Eide og Helene Skjenneberg i Festningshotellene som driftsdirektør, jeg har fulgt organisasjonen i flere år og vært svært imponert over hva som utvikles og skapes av destinasjoner på høyt nivå. Jeg ser frem til å bruke min erfaring til å jobbe med den ytterligere satsningen og fokuset som Festningshotellene har på sine mat- og drikkekonsepter, fortsetter han.

Imponerende resultater

– Vi kjenner Thorgersen godt, og er imponert over arbeidet han har bidratt med i å utvikle Romsdalen og Åndalsnes. Han har også en stor matfaglig kompetanse som vi gleder oss over å få inn i Festningshotellene. Høsten 2023 lanserer vi resultatet av prosjektet «Festningsmat», et samarbeidsprosjekt med Stiftelsen Norsk Gastronomi og Kulinarisk Akademi, som Thorgersen blant annet vil få ansvaret for. Når vi nå ansatte Thorgersen, plasserer vi derfor listen høyere og satser videre spesielt innenfor de store matopplevelsene, sier Helene Skjenneberg i pressemeldingen.

Festningshotellene

Festningshotellene er et knippe av festninger, slott og historiske hoteller, og består i dag av Oscarsborg Festning, Kongsvinger Festning, Torreby Slott og Reenskaug Hotel. Festningshotellene har som ambisjon å opparbeide en ledende portefølje av historiske hoteller av betydning.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS