Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Lanserer pinnekjøtt av rein

Finnmark Rein lanserer for første gang pinnekjøtt laget av reinsdyr.

Publisert

– Samene har i mer enn tusen år naturtørket reinkjøtt. Nå har vi tatt denne tradisjonen et steg videre og laget pinnekjøtt av rein, sier Are Smug Figved, daglig leder i Finnmark Rein, i en pressemelding.

Fra og med i dag leveres pinnekjøttet fortløpende, og vil fremover være å få kjøpt i utvalgte Meny-butikker over hele landet. Men du må være raskt ute, for pinnekjøttet kommer kun i begrenset opplag.

Myk og mør smak

En av dem som har testet pinnekjøtt av reinsdyr, er kjøkkensjef Adrian Grunnfoss fra Thon Hotel Kautokeino. Grunnfoss forteller at pinnekjøtt av rein gir en mykere og mørere smak enn vanlig pinnekjøtt.

– Du kan servere pinnekjøtt av reinsdyr på samme måte som tradisjonelt pinnekjøtt, med tilbehør som mandelpoteter, kålrabistappe, rørt tyttebær og tradisjonell norsk drikke, forteller Grunnfoss.

Tilberedning

Vannes ut i kaldt vann i 12-18 timer, skift vann en gang underveis. Kjøttet skal dampes på rist i en vid kjele. Mange velger å lage risten av avbarkede bjørkepinner. Hell på vann til like oppunder kjøttet og gi det et oppkok. Skru varmen ned og la kjøttet dampkoke i 2,5 til 3 timer til det slipper beinet. Etterfyll med kokende vann hvis det minker.

Alt reinsdyrkjøttet som leveres av Finnmark Rein er 100 prosent sporbart ned til hvilken reinflokk det kommer fra. Du kan også finne ut hvor og hva reinen har beitet.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS