Håkon Gaarder-Larsen er ansatt i Tribe Hotels. (Foto: Tribe Hotels)
Håkon Gaarder-Larsen er ansatt i Tribe Hotels. (Foto: Tribe Hotels)

Henter erfaren hotellkjempe tilbake til Norge

De siste 10 årene har Håkon Gaarder-Larsen (46) ledet noen av Hiltons ledende hoteller i Midt-Østen og Afrika, men kommer nå tilbake til norsk hotellbransje. Han går inn i den nyopprettede stillingen som «Vice President Operations» i driftsselskapet Tribe Hotels, som er søsterselskapet til First Hotels.

Publisert

Det er ikke mange i den skandinaviske hotellbransjen som kan matche Håkon Gaarder-Larsens innholdsrike og imponerende CV. Han har vært i bransjen i nesten 30 år, og hatt 10 forskjellige direktørstillinger i ni land på fire kontinenter.

– Tribe Hotels har et stort potensial, og jeg kommer inn i selskapet på et godt tidspunkt. Dette er et innovativt hotellkonsern som ikke er redde for å gå opp sine egne stier, uttaler Gaarder-Larsen.

Håkon Gaarder-Larsen har 30 års hotellerfaring, de siste 10 i Hilton Hotels i Midt-Østen og Afrika. (Foto: Tribe Hotels
Håkon Gaarder-Larsen har 30 års hotellerfaring, de siste 10 i Hilton Hotels i Midt-Østen og Afrika. (Foto: Tribe Hotels

10 år i Hilton

De siste 10 årene har han vært tilknyttet Hilton-konsernet og han åpnet deres hoteller i Riyad og Ras Al Khaimah. Han var også hotelldirektør for Hilton-hotellene i Kairo, Addis Abeba og Ankara. I 2012 ble han tildelt prisen som årets beste hotelldirektør utenfor USA i Hilton.

– Det har vært 10 veldig lærerike, inspirerende og formende år, og jeg hadde egentlig ingen hast med å vende hjemover. Men da Tribe Hotels kom på banen, var valget enkelt, sier Gaarder-Larsen i en pressemelding.

Servicekultur

Et gjennomgangstema i kritikken av den skandinaviske hotellbransjen, er at serviceinnstillingen generelt er for lav. Gaarder-Larsen er langt fra sikker på at dette er et fortjent rykte:

– Servicenivået i Norden er helt på høyden med andre land, og det er de samme suksessfaktorene som gjelder: Å finne de ansatte som er villig til å yte god service. Deretter er det avgjørende med god trening og myndiggjøring av hver enkelt ansatt. Betrodde ansatte med riktig innstilling og solid produktkunnskap, er nøkkelen til god service, mener han.

Det er likevel ingen tvil om at det er store forskjeller fra store, internasjonale aktører og den nordiske hotellbransjen. Best kommer dette til uttrykk i forskjeller på strukturen.

– I det nordiske hotellmarkedet er hotellene generelt mindre og organisasjonene er langt flatere. Internasjonale hotellselskap er ofte silobasert, og det er min oppfatning at det i Norge og Norden er enklere å jobbe og kommunisere på tvers av organisasjoner, sier 46-åringen.

Forventer resultatforbedring

Tribe Hotels har bedret resultatene sine år for år, og drifter til sammen 30 av First-kjedens 57 hoteller i Norden. Og målsetningen til Gaarder-Larsen er klar:

– Sammen med kolleger i Tribe Hotels skal vi heve servicenivået og jobbe frem en dynamisk kultur hvor gjester og medarbeidere står i sentrum. Øker vi markedspenetrasjonen samt gjeste- og medarbeidertilfredsheten, vil dette ytterligere bedre de økonomiske resultatene, sier Gaarder-Larsen.

Håkon Gaarder-Larsen vil rapportere direkte til Tribe Hotels’ administrerende direktør, Stephen Meinich-Bache.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Tribe Hotels

* Tribe Hotels er et datterselskap i Flying Elephant-konsernet og søsterselskapet til First Hotels og Host Hoteleiendom.

* Tribe Hotels er et av Skandinavias største hotelldriftsselskap, og drifter 30 hoteller.

* Selskapet driver salgs- og kostnadseffektiv hotelldrift gjennom sentralisert styrt opplæring, oppfølging, og tilgang til driftstjenester.

* Les mer om Tribe Hotels på Flyingelephant.no.

Powered by Labrador CMS