Slik blir bygget til Rendalsfisk på Åkrestrømmen i Rendalen kommune, der Rendalsfisk skal drive innlandsoppdrett av røye. (Illustrasjon: Rendalsfisk).
Slik blir bygget til Rendalsfisk på Åkrestrømmen i Rendalen kommune, der Rendalsfisk skal drive innlandsoppdrett av røye. (Illustrasjon: Rendalsfisk).

Satser på landbasert fiskeoppdrett

Selskapet Rendalsfisk AS har fått konsesjon som tillater oppdrett av over 4000 tonn røye i Sør-Norges største kommune, Rendalen.

Publisert

Nå skal det bygges et stort, nytt anlegg på 6000 kvadratmeter på Åkrestrømmen – helt i nordenden av innsjøen Storsjøen, der selskapet har en tomt på 40 mål. Tomten skal være svært egnet for oppdrett av fisk.

Skal stå ferdig i 2018

Anlegget skal, hvis alt går som planlagt, stå ferdig mot slutten av 2018. Det hele har en investeringsramme på drøyt av 160 millioner kroner.

Dette kan gi nye 50 nye arbeidsplasser i en kommune som er preget av fraflytting, melder lokalavisen Østlendingen.

I første byggetrinn planlegges det et anlegg med en årlig matfiskproduksjon på 1000 til 1500 tonn.

Et lokomotiv for oppdrett av innlandsfisk

– Målet er å bli et lokomotiv for innlandsoppdrett av fisk, noe som vil danne grunnlaget for en ny næring i innlandsfylket Hedmark. – Tomten på Åkrestrømmen er meget godt egnet for oppdrett av fisk. Der er det tilgang på mye rent vann året rundt, både fra elva Mistra og fra grunnvann, sier daglig leder Kjell Karlsen til Østlendingen.

Les hele saken på Ostlendingen.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS