Mange nyheter fra Fjordland. (Foto: Fjordland)
Mange nyheter fra Fjordland. (Foto: Fjordland)

Fjordland lanserer familiemiddag

Fjordland setter nyhetsrekord når de nå slipper september-nyhetene. Nå lanserer produsenten også familiemiddag.

Publisert

Noen av nyhetene er høstgryter basert på sous vide, økt utvalg sunne og raske mellommåltider og enda flere yoghurter uten tilsatt sukker. Men den aller største nyheten er at Fjordland etter 20 år med porsjonsretter, lanserer Fjordland sin første familiemiddag.

Fjordland - til flere enn én person. (Foto: Fjordland)
Fjordland - til flere enn én person. (Foto: Fjordland)

Ferdigretter til hele familien

I fjor serverte Fjordland alene over 34 millioner middagsporsjoner.

«Tilbudet av ferske ferdigretter er stort sett rettet mot enpersonshusholdninger, selv om vi vet at mange familier også sliter med å få tiden til å strekke til etter jobb, skole og barnehage. Derfor starter nå Fjordland satsningen på «Fjordland til Familien» – en serie raske hverdagsmiddager til 2-3 personer. Først ute er en norsk middagsklassiker, kjøttboller i fløtesaus med potetstappe. Dette er boller lagd på kylling og kalkun, med potetstappe», heter det i en pressemelding fra produsenten.

Sous vide-teknologien

Fjordland var de første i Norge som tok i bruk sous vide-teknologien for utvikling av ferdigmat.

– Vi etablerte kategorien i norsk dagligvare for 20 år siden, og har siden den gang utviklet en sterk kompetanse på området. Nå fortsetter vi satsingen med flere retter som tar lang tid å tilberede, det er her sous vide-metoden virkelig kommer til sin rett, sier kategorisjef for ferdigmat i Fjordland, Julianne Nedrelo.

Sous Vide er en matlagingsmetode utviklet av franske kokker, der maten pakkes i lufttette poser, varmebehandles forsiktig og avkjøles raskt. Dette sikrer god holdbarhet på maten uten bruk av konserveringsmidler, samtidig som smaken bevares. Det er også vist gjennom flere tester hos Matforskningsinstituttet Nofima at maten er like næringsrik som hjemmelaget, og kan derfor spises med god samvittighet.

Høstens middagsnyheter tar utgangspunkt i å utnytte sous vide-teknologien, med retter som er tidkrevende og kompliserte å tilberede selv.

Se alle høstens nyheter på Fjordland.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS