Spennende kokkeprosjekt i Vestfold

NAV, Nordic Choice Hotels og Folkeuniversitetet Sør-Øst er godt i gang med et prosjekt i forbindelse med rekruttering og opplæring av kjøkkenassistenter.

Publisert

– Kandidatene er jobbsøkere hos NAV, og etter seks måneders opplæring både teoretisk og praktisk i opplæringskontoret sine fasiliteter, samt praksis i bedrift skal de være ferdig utlært til å jobbe som kjøkkenassistenter med mulighet for å ta fagbrev som praksiskandidater når de har bestått en tverrfaglig eksamen og oppnådd fem års praksis, opplyser bedriftskonsulent Ellen Elfving Halvorsen hos Folkeuniversitetet Sør-Øst.

Praksis hos Choice

Kandidatene har frem til nå vært gjennom speedintervjuer, blitt plukket ut til oppstart og har gjennomgått et forkurs i forbindelse med forberedelse til et hovedkjøkken- og matfagkurset. 28. juni gikk de gjennom ytterligere en evaluering, for at maksimalt 20 deltakere da kunne gå videre.

– De siste fem ukene har deltakerne hatt en kombinasjon av klasseromsundervisning, praktisk undervisning i kjøkkenet og praksis ute på Choice-hoteller, melder Elfving Halvorsen videre.

Mål om faste stillinger

Hovedmålet med kurset er at deltakerne skal bli gode opplærte kjøkkenassistenter, men muligheter for fast jobb ute på et Choice-hotell, eventuelt andre steder i bransjen om de søker seg videre på eget initiativ.

Forkurset til dette prosjektet ble avsluttet 30.juni. Da serverte deltakerne lunsj til spesielt inviterte fra bransjen på Bjertnæs Gård på Nøtterøy.

Håp om nasjonal lansering

– Dette er et veldig samfunnsnyttig prosjekt, og i tillegg har det vært veldig god respons. Det er et pilotprosjekt, og vi har jo en ønskedrøm om at dette på sikt kan bli lansert nasjonal, forteller hun Elfving Halvorsen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS