Mojo Events skal drive serveringsvirksomheten på Kristiansten festning. (Foto: Forsvarsbygg)

Skal drive kafeen på Kristiansten festning

Mojo events, som eies og drives av Odin Johansen, Trond Hillestad og Tobias Hoem, er den nye driveren av serverings- og utleielokalene kommandantboligen og Haubitsmagasinet på Kristiansten festning i Trondheim.

Kristiansten festning er et ikon i Trondheim. Et yndet utfluktssted for rekreasjon og turisme, i tillegg til å være en attraktiv kulturarena med økende popularitet. På festningen kan både store og små møtes til opplevelser i et historisk miljø.

Det årlige besøkstallet er på ca. 300 000.

Serverings- og selskapslokaler i unike bygninger

På festningen finner du mange svært gamle, vernede bygg. Festningens signalbygg er donjonen, som er synlig fra alle kanter av byen. Like ved donjonen finner du den gamle kommandantboligen, som ble bygget på slutten av 1700-tallet. Kommandantboligen har de siste 15 årene blitt brukt som kafé/restaurant.

På utsiden og bak selve festningsområdet finner du Haubitsmagasinet. Dette avlange bygget ble opprinnelig etablert for å lagre Haubitzkanoner og som fengsel under andre verdenskrig. Nå i nyere tid har det blitt brukt til større selskapsarrangementer slik som bryllup, konfimasjon, kick-off og konserter.

Signerte avtale

Nå har Forsvarsbygg signert kontrakt med Mojo Event for drift av de to serverings- og utleiestedene på festningen. Mojo Event har bred og allsidig erfaring med å holde store selskap og arrangementer. De ser nå frem til å ta over driften av de særegne lokalene.

– Kristiansten festning er uten tvil den beste tomta i Trondheim. Ingen andre steder får du samme 360 graders utsikt over byen. Festningen er en naturlig attraksjon for både utenlandske og lokale turister. Vi forventer stor interesse for tilstelninger, både små private lag og store arrangementer, sier daglig leder i Mojo Events, Odin Johansen.

Mojo Events eies og drives av Odin Johansen, Trond Hillestad og Tobias Hoem. Byrået er totalleverandører av tilstelninger med mat og drikke og underholdning og har jobbet med mange ulike typer arrangement de siste sju årene. Blant annet har de drevet den kommersielle driften på Frimurerlogen og Louiselyst Gård. Partnerselskapet Mojo Catering står for serveringen til de ulike selskapslokalene og eksterne arrangement.

Skape nytt liv på historisk grunn

Regionsjef Siv Therese Underland er veldig fornøyd med å inngå avtale med Mojo Events.

– Vi føler oss trygge på at dette blir et vellykket samarbeid. For oss har det vært viktig å sikre at den nye leietakeren ivaretar statens interesser ut fra en helhetlig vurdering, sier Siv Therese Underland.

– Vår misjon for landets festninger er å skape nytt liv på historisk grunn, gjennom å fylle festningene med innhold og opplevelser. Derfor har det vært en forutsetning at det nye leieforholdet skal utvide tilbudet til publikum på festningen, og opprettholde tilgjengeligheten for allmennheten i et langsiktig perspektiv, poengterer hun.

Åpner kafeen i sommer

Mojo planlegger nå de siste detaljene før dørene til Kommandanten igjen åpnes for Trondheims innbyggere og besøkende.

– Vi åpner kafeen på indre festning så snart vi er klare. Innenfor festningsområdet vil du også få uteservering, museum og et kveldstilbud for publikum på godværsdager. Det er bare å glede seg til og se sola gå ned bak «Fosenalpene» fra uteserveringen i slutten av juni, sier Odin Johansen.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS