Olympen er et historisk sted i Oslo. Nå overtar Fru Haugans Holding AS. (Foto: Olympen)
Olympen er et historisk sted i Oslo. Nå overtar Fru Haugans Holding AS. (Foto: Olympen)

Fru Haugans overtar Olympen

Fru Haugans Holding AS kjøper gjennom sitt nyetablerte datterselskap Restauranthuset Olympen AS driften av den historiske restauranten Olympen på Grønlandsleiret i Oslo.

Nattklubben Pigalle, uteserveringen i 2. etasje, samt selskaps- og møteromslokale i 3. etasje, følger overtakelsen.

Selger er Rodeløkka Invest AS.

Passer godt inn i selskapets portefølje

Fru Haugans Holding AS eier i dag blant annet Nord-Norges eldste hotell med tilhørende restauranter/barer og har lang erfaring med å utvikle og drive restauranter med historiske kvaliteter.

Fru Haugans Holding AS

Fru Haugans Holding eier og driver blant annet Fru Haugans Hotel, Nord-Norges eldste hotell med historie fra 1794.

Hotellet i Mosjøen har vært eid og drevet av den samme familien siden 1885, og 5. generasjons innehaver Ellen Løvold Strand er i dag hotelldirektør.

Fru Haugans Hotel er medlem av «De Historiske Hotel & Spisesteder».

Selskapene som er eid av Fru Haugans Holding sysselsatte i 2019 ca. 90 personer, og omsatte for ca. 75 millioner kroner.

Olympen vil med sin historie og sitt gode renomme passe godt inn i selskapets portefølje, da selskapets eiere lenge har ønsket å utvide sin drift til landets hovedstad.

– Bygge videre

– I nesten 130 år har det vært servert underholdning, god mat og drikke på Olympen. Vi skal legge til rette for at restauranthuset utvikler seg i den retningen markedet etterspør, samtidig som vi skal ta godt vare på de kvalitetene som er unike for dette huset, sier forretningsutvikler i Fru Haugans Holding, Sverre Haakon Løvold Strand, i en pressemelding.

– Det gode arbeidet som er lagt ned i restauranten de siste årene, spesielt av selger Nevzat Arikan og hans team er formidabelt. Vi skal bygge videre på dette og løfte restauranthuset til nye høyder, forteller direktør i Fru Haugan Holding AS, Ellen Løvold Strand.

Overtar 1. april

Overtakelsen er avtalt til 1. april, og de nye eierne forventer å holde stengt i en periode for å tilpasse lokalene til den nye driften.

Alle ansatte tilknyttet Olympen tilbys arbeid i det nyopprettede selskapet Restauranthuset Olympen AS.

Restauranthuset Olympen AS

Olympen fyller hele bygården i Grønlandsleiret 15. Bygget, som ble oppført av Schous bryggeri i 1892, rommet først et teater før restaurantdrift ble etablert i 1904. Olympen har blitt en institusjon i hovedstadens bybilde og er restauranten nesten alle kjenner, og som veldig mange har kjær. Foruten Restaurant Olympen i 1. etasje inneholder huset nattklubben Pigalle i 2. etasje og møterom/selskapsfasiliteter i 3. etasje.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS