vertshuset caroline flora kafe

Saltkjøtt og stappe i idylliske omgivelser

Vertshuset Caroline Flora Kafé i Selbu åpnet dørene tidlig i vår, og har allerede rukket å bli en av publikumsfavorittene i Ganefart 2008.

Publisert

Vilma og Ola Græsli åpnet Vertshuset Caroline Flora Kafé i mars i år, i de gamle lokalene til Flora Kafe og Lefsebakeri. Siden har det gått jevnt med saltkjøtt og stappe.

Pangstart

Ola Græsli hadde ikke hørt om Ganefart-konkurransen før han fikk et brev hvor han ble oppfordret til å delta, og syntes med ett det virket som en spennende mulighet.

- Da vi åpnet, hadde vi mellom to og tre hundre gjester her, og tilbakemeldingene har bare vært bra. Folk fortsetter å komme tilbake, og siden vi har fått så mye ros, meldte vi oss på. Arbeidsdagen vår er vellykket når vi ser at gjestene smiler og er godt fornøyde, forteller han.

15 mil for en søndagsmiddag

Og de positive tilbakemeldingene har fortsatt å strømme på. I skrivende stund har Vertshuset mottatt 13 av Sør-Trøndelags 33 publikumstips.

Græsli tror maten og beliggenheten har mye å si for at gjestene vender tilbake. Han opplever ofte at gjestene kjører 10-15 mil for å få seg en søndagsmiddag, for så å love at de kommer tilbake igjen neste helg.

- Folk setter veldig stor pris på området her. I tillegg har vi tatt opp tråden etter de som drev stedet før i tida, og satser på dagligdags tradisjonsmat.

Lokalt fra bunnen av

Fra menyen kan gjestene velge blant lokale retter som saltkjøtt og stappe, rømmegrøt, Spekemat, tykkmelk, dampet laks, koteletter, steik, kjøttkaker, og mye mer.

I tillegg tilbyr Vertshuset asiatisk mat, vanlig burger, forskjellige biff-varianter og løvsteik. Men Græsli forklarer at det er tradisjonsmaten som smaker mest "av stedet".

- Denne lager vi helt fra bunnen av, med salting og koking av kjøtt, vi bruker grovmørr fra nabodalføret, og egenprodusert kålstappe. Rømmegrøten er også egenprodusert.

Råvarer fra nærområdet

I de lokale rettene er Græsli speseielt opptatt av å hente råvarer fra lokale produsenter.

- Vi bruker blant annet røye fra Tydal og kjøtt fra Meråker. Både tykkmelka, spekematen og eggene i eggerøra er fra lokale produsenter. I tillegg opplyser vi i menyen hvor råvarene er hentet fra, forklarer han.

Populær søndagsmeny

Den mest populære av de lokale rettene er ifølge Græsli saltkjøtt og stappe, og rømmegrøt

- Det serverer vi hver søndag, og selv uten noe markedsføring er det ofte bortimot fem hundre gjester her de dagene. Så den beste reklamen er nok fornøyde gjester, noe som spres på folkemunne.

Les mer om Vertshuset Caroline Flora Kafé her

Les mer om konkurransen på Horecanytt sine Ganefart-sider

Gå til Ganefart sine nettsider

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS