20080609Ganefart

En måned etter startskuddet

En måned har gått siden Møre og Romsdal markerte åpningen av Ganefart 2008 med fergetur, sveler og rabarbarasyltetøy.

Publisert

For en måned siden gikk startskuddet for Ganefart 2008 i Møre og Romsdal. Det ble markert ombord på ferga mellom Molde og Vestnes, med lokal ferdamat.

Ikke for sent ennå

Forrige gang Ganefart ble arrangert, for to år siden, var Møre og Romsdal fylket i sin region med flest påmeldte.

Solveig Linge Stakkestad (med turkis skjerf på bildet) er leder i Møre og Romsdal Bygdekvinnelag og fylkesleder for Ganefart 2008. I tilllegg er hun juryformann i sin region. Hun håper på minst like stor oppslutning i år, og at det vil bli mer oppmerksomhet rundt konkurransen.

- Ganefart 2006 var et veldig bra arrangement, men jeg tror mange ikke har fått det helt med seg. Vi håper det blir mer oppmerksomhet rundt arrangementet i år, og at flere melder seg på. For det er fortsatt ikke for sent!

Påmelding skjer enten gjennom at spisestedet selv melder seg på, eller ved at det blir foreslått av gjestene sine. Alle de påmeldte svarer på et spørreskjema hvor de forteller om stedet, og dette legger grunnlag for kåringen av vinneren.

Bra å strekke seg

Stakkestad tror de som deltar i konkurransen viser både kunder og andre i bransjen at de har pågangsmot:

- Mange tror nok at det er vanskelig å nå opp blant de beste, men det er viktig å ha noe å strekke seg etter. Spisestedene som er med i konkurransen, får en plakat på veggen som forteller at de er med og ønsker å jobbe for å bli bedre. Dette er bare positivt for bedriften, også om den ikke når helt til topps.

Publikum er med

Plakaten på spisestedet oppfordrer fornøyde gjester til å stemme frem sin favoritt gjennom å sende en tekstmelding eller e-post. Dette er til hjelp for juryen, som til syvende og sist skal bestemme.

- Publikumstemmene betyr mye for juryarbeidet. Det har jo mye å si hva andre gjester enn oss i juryen synes, sier Stakkestad.

Legger ut på veien

Juryen skal i august uanmeldt gjeste seks-åtte spisesteder som har pekt seg ut i regionen, og bli enige om hvem som er det aller beste blant disse.

- Da legger vi opp en reiserute på to-tre dager, slik at vi kommer innom alle. Kriterier vi ser på er blant annet service, innovasjon, om stedet knytter maten opp imot lokal historie, hygiene, og hvor godt det er lagt til rette for allergikere. Den siste uka i august kunngjør vi regions-vinneren på Matfestivalen i Ålesund.

Sprer ordet

Men før juryen legger ut på veien, skal Stakkestad jobbe for at flere melder seg på årets konkurranse.

- Vi i Bygdekvinnelaget forsøker å spre budskapet så godt vi kan, og alle lokallag er aktive på sine områder. Vi deler blant annet ut Ganefart-kort, og håper virkelig at flere oppdager arrangementet.

Les mer om Ganefart 2008 her

Gå til Ganefarts egne nettsider

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS