Smia Fiskerestaurant2

Første regionvinneren

Smia Fiskerestaurant i Kristiansund er den første regionvinneren i Ganefart 2008. De vant i region 3, som innbefatter Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag. Prisen ble delt ut under Matfestivalen i Ålesund.  

Publisert

Ingvald og Margrethe Rønninghaug, som driver restauranten, tok imot diplom og blomster, og er dessuten klar for finalerunden i oktober der de skal konkurrere med sju andre regionvinnere.

Ganefart 2008 avgjøres i slutten av oktober på Røros.

Les også: Stor interesse for Ganefart 2008

Les mer om Ganefart 2008 her.

Les mer om tidsplanen for Ganefart 2008 her

Jurybegrunnelsen

Fra jurybegrunnelsen heter det:

Vinneren har skapt et spisested som på en helhetlig måte gir oss en smak av kystkulturen I Møre og Romsdal. Tradisjonsrike retter basert på lokale råvarer, delikat presentert på tallerkenen og en virkelig smaksopplevelse. Klippfisk og bacalao er sentralt, og bygger på klippfiskbyens historie. Dette gjenspeiles I bade beliggenhet, innredning, meny og muntlig presentasjon. Et gjestfritt vertskap skaper en hyggelig atmosfære, og gjennom en aktiv satsing på norsk tradisjonsmat og lokale spesialiteter bidrar de til å styrke regionens omdømme.

Gå til spisestedets hjemmeside her

Prisen ble overrakt av Kathrine Kleveland, leder i Bygdekvinnelaget, på Matfestivalen i Ålesund lørdag 30. august.

Juryen har bestått av: Solveig Linge Stakkestad (juryleder), Solveig Brøste Sletta og Bergny Irene Dahl.

Ganefart2008

I et lengre perspektiv er Ganefart 2008 et ønske om å bidra til å styrke reise- og næringsliv gjennom satsing på mat.

Les mer på hjemmesiden til Ganefart 2008 her

- Vi bør vise turistene våre det beste Og dette sikrer og skaffer også nye viktige arbeidsplasser i Distrikts-Norge, heter det fra arrangøren av konkurransen.

Alle de åtte regionvinnerne blir dessuten invitert til matfestivalen Matstreif i Oslo 10. og 11. oktober. Det er lagt opp et program med faglig og hyggelig innhold for dem disse dagene.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS